Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Mexicansk salat - kålsalat med mango og avocado

Mexicansk salat – er det overhovedet noget, der findes?

For nu at være ærlig, så ved jeg ikke, om den findes, altså ud over i mit køkken. Men jeg er stor fan af salater og især kålsalater, og jeg fik lyst til mexicansk. Friskt. Kulørt. Så why not? Kålsalat kan jeg aldrig få nok af.

Men hvilken mexicansk salat?

Først havde jeg lavet en version med majs, og den var da ok. Men min ældste blev ved med at klage over, at majs ikke hører hjemme i en salat (hvilket jeg sikkert selv har sagt 700 gange siden 80’ernes salatbuffet’er med iceberg, ærter og majs). Ved et tilfælde fik jeg lavet en ny variant uden majs – men med den skønneste, sødeste mango. Og masser af frisk koriander. Og masser af lime i dressingen.

Så nu er den mexicanske salat tryllet om til en salat, vi elsker – både datter og mig.

Hvis du er til majs, så prøv bare. Og når der er frisk majs i sæson – så tager vi den bare ved siden af.

Kålsalat med smag af Mexico

Det mest mexicanske ved min mexicanske salat er nok smagen: Frisk og sødlig mango. Blød og lækker avocado. Og en dressing, der smager umiskendeligt af Mexico: Lime, lime, lime – og lidt olie. Det er utroligt, at noget så enkelt kan smage så godt.

Men kål er nok ikke lige så mexicansk endda. Indrømmet.

Du kan servere kålsalaten til lidt af hvert. Fx frijoles eller quesadillas. Måske til noget chili eller krydret kylling? Eller som en del af en mexi bowl.

Du kan også give den luksusdressingen: En lækker, cremet mangodressing.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Mexicansk kålsalat

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 1 dl quinoa kogt i 1,5 dl vand og lidt salt

  • 100 g grønkål, renset og hakket

  • 1 tsk olie, fx raps

  • 150 g hvidkål eller hvid spidskål, tyndt skåret

  • 1 sød, moden mango, skrællet og skåret i tern

  • 2 bløde, modne avocados, i tern

  • Lidt limesaft

  • 1 stor håndfuld friske korianderblade, groft hakkede

  • Evt. chiliflager til drys

Til dressingen skal du bruge

  • 3 spsk frisk limesaft (1-2 limes)

  • 4-5 spsk olie, fx raps

  • evt. et dryp flydende honning

  • lidt salt

Sådan gør du:

  1. Start med quinoa: Kog quinoa i ca. 12 minutter, og lad den køle af.

  2. Skyl grønkålen, fjern stilkene og masser den med lidt olie. Hak den ret fint. Snit så hvidkålen fint, evt. med mandolinjern (2 mm).

  3. Skær kødet af mangoen, skræl den og hak i mundrette tern.

  4. Hak avokadoerne i mundrette tern, og vend dem straks i lidt limesaft.

  5. Skyl og pil korianderbladene, og hak dem groft.

  6. Ryst dressingen sammen – smag til!

  7. Vend salaten med dressingen. Drys evt. med chiliflager. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mexicansk salat - kålsalat med mango og avocado

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Mexicansk salat – kålsalat med mango og avocado

  1. Hej Bodil
    Jeg er fuldstændig VILD med dine opskrifter.
    Jeg bliver ved med at finde det ene lækre efter det andet. Det er lige meget om det er brød, kager, vegetar, kød – det er så lækkert!
    Mange hilsner
    Anne-Marie

    1. Hej Anne-Marie, tusind tak for den umådeligt søde kommentar. Det er sådan en dag, jeg ved, hvorfor jeg bliver ved og ved, selvom jeg ikke rigtig overvejer at gøre forretning ud af det :-)
      Fortsat god fornøjelse!
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.