Scan for at gå til opskrift
Mexicansk salat med mango
Forb. tid 20 minutter min
Samlet 20 minutter min
Til salaten:
- 1 dl quinoa
- salt
- 100 g grønkål (ribbet og skyllet)
- 1 tsk olie (fx raps)
- 150 g hvid spidskål
- 1 mango (sød, moden)
- 2 avocados (modne)
- lime (lidt saft)
- 1 bundt frisk koriander
- chiliflager (evt.)
Til dressingen:
- 3 spsk limesaft (1-2 limes)
- 5 spsk olie (fx rapsolie)
- et dryp flydende honning (valgfrit)
- salt
Start med quinoa: Kog quinoa i 1,5 dl letsaltet vand ca. 13 minutter. Bred den ud på en tallerken, og lad den køle af.
Skyl grønkålen, fjern stilkene og masser den med lidt olie. Hak den ret fint. Snit så spidskålen fint, evt. med mandolinjern (3-4 mm).
Skær kødet af mangoen, skræl den og hak i mundrette tern.
Snit avokadoerne i mundrette tern, og vend dem straks i lidt limesaft.
Skyl og pil korianderbladene, og hak dem groft.
Ryst dressingen sammen – smag til!
Vend salaten med dressingen. Drys evt. med chiliflager. Servér!