Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Mexicansk salat med mango og avocado

Mexicansk salat med mango

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

Til salaten:
  • 1 dl quinoa
  • salt
  • 100 g grønkål (ribbet og skyllet)
  • 1 tsk olie (fx raps)
  • 150 g hvid spidskål
  • 1 mango (sød, moden)
  • 2 avocados (modne)
  • lime (lidt saft)
  • 1 bundt frisk koriander
  • chiliflager (evt.)
Til dressingen:
  • 3 spsk limesaft (1-2 limes)
  • 5 spsk olie (fx rapsolie)
  • et dryp flydende honning (valgfrit)
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med quinoa: Kog quinoa i 1,5 dl letsaltet vand ca. 13 minutter. Bred den ud på en tallerken, og lad den køle af.
  • Skyl grønkålen, fjern stilkene og masser den med lidt olie. Hak den ret fint. Snit så spidskålen fint, evt. med mandolinjern (3-4 mm).
  • Skær kødet af mangoen, skræl den og hak i mundrette tern.
  • Snit avokadoerne i mundrette tern, og vend dem straks i lidt limesaft.
  • Skyl og pil korianderbladene, og hak dem groft.
  • Ryst dressingen sammen – smag til!
  • Vend salaten med dressingen. Drys evt. med chiliflager. Servér!