Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Søger du en enkel salat som tilbehør – fx til en chili, en indisk gryderet eller en anden krydret ret? Så – voilá! Kombinationen af spidskål og koriander gør den ideel til en eksotisk aftensmad.

Men den vil heller ikke være ringe til en stegt rødspætte :-)

Spidskål, koriander – og dronningen af dressing!

Dressingen er dronningen i denne friske spidskålssalat med koriander. Dressingen er lavet på appelsinsaft og tunet med en god skovlfuld hvidløg. Og den er det eneste i opskriften, der tager lidt tid :-)

Spidskålssalat er nemt tilbehør

Dagens spidskålssalat er såre simpel. Kålen skal bare snittes fint – gerne på et mandolinjern – og blandes med koriander. Drys med ristede cashewnødder og dryp den gode dressing over.

Hvis du vil have lidt ekstra fyld i salaten, kan du enten bruge æbler eller appelsiner i tern.

Genvejen til hurtig salat

Min genvej til hurtig mad er, at jeg aldrig laver dressing til én dag, skyller krydderurter til én servering eller rister nødder til én salat.

Og SÅ er salaten hurtigt lavet.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 400 g spidskål

  • 15 stilke koriander

  • 1/2 dl ovnristede usaltede cashewnødder

Til appelsindressingen skal du bruge:

  • fintrevet skal af 1 økologisk appelsin

  • 1/2 dl appelsinsaft

  • 1/2 dl æblecidereddike

  • 2-3 fed hvidløg

  • 1 spsk flydende honning

  • 1,5 dl rapsolie

  • 1 dl olivenolie

  • 1,5 spsk ravigotte sauce

  • 1/4 tsk salt

Top evt. op med:

  • Sprøde æbler i tern

  • Appelsin i tern

  • Friske bær – hvad du har

Sådan gør du:

  1. Rist cashewnødderne (gerne en hel pose) i ovnen ved 145 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af, og hak dem, du skal bruge, groft. (Hvis du er god til at planlægge, så rist dem en dag, hvor du alligevel har noget andet i ovnen – de kan godt tåle både højere og lavere temperatur. Så skal du bare regulere tiden også).

  2. Ryst dressingen sammen i et glas med låg.

  3. Snit spidskålen fint – gerne på et mandolinjern. Pil korianderbladene af stilkene, og hak bladene groft (gem nogle til pynt).

  4. Vend spidskål og koriander sammen i en salatskål eller et salatfad. Fordel ca. 1/2 dl af dressingen over. Drys med hakkede cashewnødder.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.