Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Søger du en enkel salat som tilbehør – fx til en chili, en indisk gryderet eller en anden krydret ret? Så – voilá! Kombinationen af spidskål og koriander gør den ideel til en eksotisk aftensmad.

Men den vil heller ikke være ringe til en stegt rødspætte :-)

Spidskål, koriander – og dronningen af dressing!

Dressingen er dronningen i denne friske spidskålssalat med koriander. Dressingen er lavet på appelsinsaft og tunet med en god skovlfuld hvidløg. Og den er det eneste i opskriften, der tager lidt tid :-)

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressingSpidskålssalat er nemt tilbehør

Dagens spidskålssalat er såre simpel. Kålen skal bare snittes fint – gerne på et mandolinjern – og blandes med koriander. Drys med ristede cashewnødder og dryp den gode dressing over.

 

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressingGenvejen til hurtig salat

Min genvej til hurtig mad er, at jeg aldrig laver dressing til én dag, skyller krydderurter til én servering eller rister nødder til én salat.

  • Jeg laver en god stor flaske dressing, som jeg gemmer i køleskabet (faktisk har jeg typisk 2-3 forskellige – de holder rigtig længe på køl).
  • Jeg skyller et helt bundt koriander, pakker det i et rent viskestykke og har så til det meste af ugen.
  • Og jeg rister en hel plade nødder i ovnen ad gangen. Så er de klar til hurtig aftensmad, madpakke eller snack.

Og SÅ er salaten hurtigt lavet.

Opskrift på spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 400 g spidskål
  • 15 stilke koriander
  • 1/2 dl ovnristede usaltede cashewnødder

Til appelsindressingen skal du bruge:

  • fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk flydende honning
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 spsk ravigotte sauce
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Rist cashewnødderne (gerne en hel pose) i ovnen ved 145 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af, og hak dem, du skal bruge, groft. (Hvis du er god til at planlægge, så rist dem en dag, hvor du alligevel har noget andet i ovnen - de kan godt tåle både højere og lavere temperatur. Så skal du bare regulere tiden også).
  2. Ryst dressingen sammen i et glad med låg.
  3. Snit spidskålen fint - gerne på et mandolinjern. Pil korianderbladene af stilkene, og hak bladene groft (gem nogle til pynt).
  4. Vend spidskål og koriander sammen i en salatskål eller et salatfad. Fordel ca. 1/2 dl af dressingen over. Drys med hakkede cashewnødder.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.