Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk chili med grønsager og græskar

Vegetarisk chili med grønsager

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 300 g græskar (butternut squash eller hokkaido)
  • 2 spsk olivenolie (delt i to halvdele)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 stængel bladselleri
Så krydderierne ...
  • ½ rød chili (test og juster!)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt. koriander
  • 1 tsk stødt paprika
  • ½ tsk kanel
  • 1 stjerneanis
  • 1 laurbærblade
  • 1 tsk oregano
Og til sidst:
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 4 spsk tomatpure
  • 2,5 dl vand
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 spsk soya
  • 1 rød peber
  • 15 gram mørk chokolade
  • 1,5 dl frosne majs (optøede)
  • 1,5 tsk brun farin
  • 1 spsk limesaft
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør - for eksempel:
  • avocado eller guacamole
  • en frisk salat
  • lime
  • frisk koriander
  • tortillachips

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær græskarret over, fjern kernerne, skræl det (gælder ikke hokkaido), og skær det i tern. Vend ternene i olivenolie, salt og peber, fordel dem på bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Imens:
  • Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod. Hak løg i grove tern, pres hvidløget og skær gulerod i skiver eller halve skiver. Snit bladselleri i tynde skiver. Hæld lidt olie i en stor gryde, sæt den på mellemvarme, og vend grønsagerne rundt her, til løgene er blanke (ikke brune).
  • Flæk chilien, fjern kernerne, og snit i små tern. Tjek, hvor stærk chilien er, og tilsæt den mængde, der passer dig. Tilsæt også de øvrige krydderier, og vend rundt.
  • Tilsæt tomat, vand, bønner og soya.
  • Varm det op, mens du snitter peberfrugt i tern og hakker chokoladen groft. Tilsæt nu de sidste ingredienser – husk græskartern. Varm det hele godt i gennem.
  • Smag til med lime, salt, peber og evt. chili.
  • Server med det tilbehør, du foretrækker.