Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk chili med grønsager
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 300 g græskar (butternut squash eller hokkaido)
- 2 spsk olivenolie (delt i to halvdele)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 stængel bladselleri
Så krydderierne ...
- ½ rød chili (test og juster!)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt. koriander
- 1 tsk stødt paprika
- ½ tsk kanel
- 1 stjerneanis
- 1 laurbærblade
- 1 tsk oregano
Og til sidst:
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 4 spsk tomatpure
- 2,5 dl vand
- 1 dåse kidneybønner
- 1 spsk soya
- 1 rød peber
- 15 gram mørk chokolade
- 1,5 dl frosne majs (optøede)
- 1,5 tsk brun farin
- 1 spsk limesaft
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør - for eksempel:
- avocado eller guacamole
- en frisk salat
- lime
- frisk koriander
- tortillachips
Skær græskarret over, fjern kernerne, skræl det (gælder ikke hokkaido), og skær det i tern. Vend ternene i olivenolie, salt og peber, fordel dem på bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Imens:
Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod. Hak løg i grove tern, pres hvidløget og skær gulerod i skiver eller halve skiver. Snit bladselleri i tynde skiver. Hæld lidt olie i en stor gryde, sæt den på mellemvarme, og vend grønsagerne rundt her, til løgene er blanke (ikke brune).
Flæk chilien, fjern kernerne, og snit i små tern. Tjek, hvor stærk chilien er, og tilsæt den mængde, der passer dig. Tilsæt også de øvrige krydderier, og vend rundt.
Tilsæt tomat, vand, bønner og soya.
Varm det op, mens du snitter peberfrugt i tern og hakker chokoladen groft. Tilsæt nu de sidste ingredienser – husk græskartern. Varm det hele godt i gennem.
Smag til med lime, salt, peber og evt. chili.
Server med det tilbehør, du foretrækker.