Læs mere

"/> Syltede rødløg - hjemmelavede, så nemt, så lækkert! - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Syltede rødløg - hjemmelavedeDer er alle mulige grunde til at lave sine egne syltede rødløg. De smager himmelsk. De er supernemme at lave. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De koster ikke noget videre. Og du kan lave lige den smagsvariant, du har lyst til.

Syltede rødløg til alt (næsten)

Dine hjemmelavede syltede rødløg holder længe, bare du opbevarer dem i køleskabet. Og så har du en smuk detalje, der tilfører surt, sødt og kulørt til alverdens gode spiser. Men hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang?

Jeg ved det ikke, men siden jeg endelig tog mig sammen, har vi brugt syltede rødløg til alt muligt:

  • Som tilbehør til aftensmaden
  • I salater
  • Til rugbrødsmadder, sandwiches og burgere
  • Som topping til mexicanske retter som denne
  • Og sågar sammen med omeletten til morgenmad! I Mexico fik vi serveret omelet med syltede rødløg, creme fraiche (som jeg lod ligge), tortilla chips og den gode klassiske mexicanske tomatsalsa – pico de gallo. Det kunne jeg hurtigt vænne mig til :-)

Har du flere ideer?

Syltede rødløg - hjemmelavede

Opskrift på nemme syltede rødløg:

Salater

Forberedelse: 10 minutter

Til et forrådsglas i samme størrelse som på billedet brugte jeg:

  • 250 g pillede rødløg i fine skiver (svarer til 3 pænt store rødløg)
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1/2 dl vand
  • ca. 15 peberkorn (gerne forskellige farver)
  • 2 laurbærblade
  • Et drys fennikelfrø. Du kan også bruge andre krydderier - bare de ikke er stødte eller findelte. Prøv dig frem!

Så nemt er det:

  1. Start med at skolde det glas, du vil gemme rødløgene i.

  2. Varm sukker, eddike, vand og krydderier i en lille kasserolle. Lad det koge op, rør rundt til sukkeret er opløst. Sluk.

  3. Snit løgene imens. Jo tyndere skiver, jo hurtigere kan du bruge dem. Pres løgskiverne godt ned i dit forrådsglas, og hæld eddikeblandingen over. Sæt låg på. Sæt i køleskabet.

  4. Vent til i morgen (eller i hvert fald nogle timer). Så er dine syltede rødløg klar til … salat, sandwich, avocadomad eller hvad du nu er til.

Tip – hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

De syltede rødløg holder sig ganske godt i køleskabet – i hvert fald et par uger, med mindre du får udryddet dem inden :-)

De taber lidt af den fine farve over tid – men det betyder ikke, at de er blevet dårlige.

Du kan gøre yderligere to ting for at få de syltede rødløg til at holde længere:

  • Luk glasset helt, mens indholdet er varmt. Så dannes der vakuum indeni, og det forlænger holdbarheden.
  • Eller brug konserveringsmiddel, fx Atamon. Når du har skoldet glasset, skyl det i konserveringsmiddel. Og evt. tilsæt konserveringsmiddel til eddikeblandingen – se dosering på flasken.

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Syltede rødløg – hjemmelavede, så nemt, så lækkert!

  1. Hejsa

    Jeg har prøvet og lave opskriften på disse syltede rødløg. Jeg har dog det problem, at der ikke er særlig meget væske i sylteglasset i forhold til rødløg. Kan det være at der er lavet en taste fejl, og der mangler enten mere vand eller mere eddike?

    Mvh
    Maria

    1. Hej Maria, tak fordi du læser med på bloggen :-) Opskriften fungerer for mig, men jeg presser også løgene rigtig godt sammen. Når de har stået lidt, bliver de blødere og kan presses yderligere. Måske gør det en forskel, hvilken facon glasset har. Du kan også sagtens gange eddike+vand+sukker-blandingen op med 1,5, hvis det andet bliver for bøvlet.
      Håber det hjælper! Ellers skriv igen.
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.