Syltede rødløg er noget af det nemmeste at lave – og så har de rigtig mange fordele, som du sikkert kender: De smager himmelsk. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De er billige at lave. Holdbarheden af syltede rødløg er god. Og du kan lave lige den smagsvariant, du har lyst til.
Syltede rødløg – eller skal vi sige lynsyltede rødløg?
1-2-3, så er du færdig. Det hele tager omkring 5 minutter:
- Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver fx på mandolinjern, og stop dem ned i et glas med låg
- Kog lagen op et øjeblik
- Hæld lagen over, og lad det trække.
Løgene er færdige til brug, når du kan se, farven er skiftet. Jo tyndere, du snitter løgene, jo hurtigere går det. Jeg plejer at vente en time eller to, men det kan sagtens gå endnu hurtigere.
Tip! Det kan være en god idé at presse løgene ekstra sammen efter en halv times tid og måske vende glasset rundt.
Forlæng holdbarheden af syltede rødløg
Dine hjemmelavede syltede rødløg holder længe, bare du opbevarer dem i køleskabet. Og så har du en smuk detalje, der tilfører surt, sødt og kulørt til alverdens gode spiser.
Lige som andre syltede spiser, har den en god holdbarhed. Det eneste minus er, at de taber farven efter en uge eller to, så jeg vil egentlig anbefale, at du ikke laver flere, end du skal bruge inden for en uges tid. Men altså – de kan sagtens spises længe efter.
Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved:
- Husk at skolde dit glas og låg, inden du kommer rødløgene i.
- Skyl glas og låg med en blanding af 1 dl vand og 1 tsk konserveringsmiddel.
- Du kan også tilsætte konserveringsmiddel, men jeg synes nu ikke, det er nødvendigt. Jeg har aldrig været ude for, at de er blevet dårlige, selvom de har stået i flere uger. Farven bliver bare lidt mindre festlig … :-)
Men hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang med at sylte rødløg?
Godt tilbehør til alt (næsten)
Hvad kan jeg bruge syltede rødløg til? – Eller, hvad kan jeg ikke bruge syltede rødløg til? Jeg ved ikke, hvorfor det skulle tage mig så lang tid at komme i gang med syltede rødløg, men nu bruger jeg dem til alt muligt:
- Som tilbehør til aftensmaden
- I salater
- Til rugbrødsmadder, sandwiches og burgere
- Som topping til mexicanske retter som denne
- Og sågar sammen med omeletten til morgenmad! I Mexico fik vi serveret omelet med syltede rødløg, creme fraiche (som jeg lod ligge), tortilla chips og den gode klassiske mexicanske tomatsalsa – pico de gallo. Det kunne jeg hurtigt vænne mig til :-)
Har du flere ideer?
Hejsa
Jeg har prøvet og lave opskriften på disse syltede rødløg. Jeg har dog det problem, at der ikke er særlig meget væske i sylteglasset i forhold til rødløg. Kan det være at der er lavet en taste fejl, og der mangler enten mere vand eller mere eddike?
Mvh
Maria
Hej Maria, tak fordi du læser med på bloggen :-) Opskriften fungerer for mig, men jeg presser også løgene rigtig godt sammen. Når de har stået lidt, bliver de blødere og kan presses yderligere. Måske gør det en forskel, hvilken facon glasset har. Du kan også sagtens gange eddike+vand+sukker-blandingen op med 1,5, hvis det andet bliver for bøvlet.
Håber det hjælper! Ellers skriv igen.
Kh Bodil
Kære BODIL. Endelig fik jeg åbnet smagsløgene for syltede rødløg. De gode på alt – også gedeost! Jeg koger en af mine hjemmedyrkede”Toftegårdens citronchilli” med i lagen det giver godt bid.
Kære Marianne, det var på tide! Og selvfølgelig skal der chili i dine, citronchili :-) Det lyder virkelig godt. Kunne jeg godt kopiere til mine mexiretter for tiden. Tak! Kh Bodil