Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Syltede rødløg - hjemmelavede

Syltede rødløg er noget af det nemmeste at lave – og så har de rigtig mange fordele, som du sikkert kender: De smager himmelsk. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De er billige at lave. Holdbarheden af syltede rødløg er god. Og du kan lave lige den smagsvariant, du har lyst til.

Syltede rødløg – eller skal vi sige lynsyltede rødløg?

1-2-3, så er du færdig. Det hele tager omkring 5 minutter:

  • Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver fx på mandolinjern, og stop dem ned i et glas med låg
  • Kog lagen op et øjeblik
  • Hæld lagen over, og lad det trække.

Løgene er færdige til brug, når du kan se, farven er skiftet. Jo tyndere, du snitter løgene, jo hurtigere går det. Jeg plejer at vente en time eller to, men det kan sagtens gå endnu hurtigere.

Tip! Det kan være en god idé at presse løgene ekstra sammen efter en halv times tid og måske vende glasset rundt.

Forlæng holdbarheden af syltede rødløg

Dine hjemmelavede syltede rødløg holder længe, bare du opbevarer dem i køleskabet. Og så har du en smuk detalje, der tilfører surt, sødt og kulørt til alverdens gode spiser.

Lige som andre syltede spiser, har den en god holdbarhed. Det eneste minus er, at de taber farven efter en uge eller to, så jeg vil egentlig anbefale, at du ikke laver flere, end du skal bruge inden for en uges tid. Men altså – de kan sagtens spises længe efter.

Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved:

  • Husk at skolde dit glas og låg, inden du kommer rødløgene i.
  • Skyl glas og låg med en blanding af 1 dl vand og 1 tsk konserveringsmiddel.
  • Du kan også tilsætte konserveringsmiddel, men jeg synes nu ikke, det er nødvendigt. Jeg har aldrig været ude for, at de er blevet dårlige, selvom de har stået i flere uger. Farven bliver bare lidt mindre festlig … :-)

Men hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang med at sylte rødløg?

Godt tilbehør til alt (næsten)

Hvad kan jeg bruge syltede rødløg til? – Eller, hvad kan jeg ikke bruge syltede rødløg til? Jeg ved ikke, hvorfor det skulle tage mig så lang tid at komme i gang med syltede rødløg, men nu bruger jeg dem til alt muligt:

  • Som tilbehør til aftensmaden
  • I salater
  • Til rugbrødsmadder, sandwiches og burgere
  • Som topping til mexicanske retter som denne
  • Og sågar sammen med omeletten til morgenmad! I Mexico fik vi serveret omelet med syltede rødløg, creme fraiche (som jeg lod ligge), tortilla chips og den gode klassiske mexicanske tomatsalsa – pico de gallo. Det kunne jeg hurtigt vænne mig til :-)

Har du flere ideer?

Syltede rødløg - hjemmelavede

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Syltede rødløg - nemt, smukt, lækkert

Salater

Forberedelse: 10 minutter

Til et forrådsglas i samme størrelse som på billedet brugte jeg:

  • 250 g pillede rødløg i fine skiver (svarer til 3 pænt store rødløg)

  • 1/2 dl sukker

  • 1 dl æblecidereddike

  • 1/2 dl vand

  • ca. 15 peberkorn (brug gerne forskellige farver)

  • 2 laurbærblade

  • Et drys fennikelfrø. Du kan også bruge andre krydderier – bare de ikke er stødte eller findelte. Prøv dig frem!

Så nemt er det:

  1. Start med at skolde det glas, du vil gemme rødløgene i.

  2. Varm sukker, eddike, vand og krydderier i en lille kasserolle. Lad det koge op, rør rundt til sukkeret er opløst. Sluk.

  3. Snit løgene imens, fx på mandolinjern. Jo tyndere skiver, jo hurtigere kan du bruge dem. Pres løgskiverne godt ned i dit forrådsglas, og hæld eddikeblandingen over. Sæt låg på. Lad dem køle af. Sæt i køleskabet.

  4. Vent til i morgen (eller i hvert fald nogle timer). Så er dine syltede rødløg klar til … salat, sandwich, avocadomad, mexi bowl eller hvad du nu er til.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip – hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

De syltede rødløg holder sig ganske godt i køleskabet – i hvert fald et par uger, med mindre du får udryddet dem inden :-)

De taber lidt af den fine farve over tid – men det betyder ikke, at de er blevet dårlige.

Du kan gøre yderligere to ting for at få de syltede rødløg til at holde længere:

  • Luk glasset helt, mens indholdet er varmt. Så dannes der vakuum indeni, og det forlænger holdbarheden.
  • Eller brug konserveringsmiddel, fx Atamon. Når du har skoldet glasset, skyl det i konserveringsmiddel. Og evt. tilsæt konserveringsmiddel til eddikeblandingen – se dosering på flasken.

Syltede rødløg - hjemmelavede

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Syltede rødløg – hjemmelavede, så nemt, så lækkert!

  1. Hejsa

    Jeg har prøvet og lave opskriften på disse syltede rødløg. Jeg har dog det problem, at der ikke er særlig meget væske i sylteglasset i forhold til rødløg. Kan det være at der er lavet en taste fejl, og der mangler enten mere vand eller mere eddike?

    Mvh
    Maria

    1. Hej Maria, tak fordi du læser med på bloggen :-) Opskriften fungerer for mig, men jeg presser også løgene rigtig godt sammen. Når de har stået lidt, bliver de blødere og kan presses yderligere. Måske gør det en forskel, hvilken facon glasset har. Du kan også sagtens gange eddike+vand+sukker-blandingen op med 1,5, hvis det andet bliver for bøvlet.
      Håber det hjælper! Ellers skriv igen.
      Kh Bodil

  2. Kære BODIL. Endelig fik jeg åbnet smagsløgene for syltede rødløg. De gode på alt – også gedeost! Jeg koger en af mine hjemmedyrkede”Toftegårdens citronchilli” med i lagen det giver godt bid.

    1. Kære Marianne, det var på tide! Og selvfølgelig skal der chili i dine, citronchili :-) Det lyder virkelig godt. Kunne jeg godt kopiere til mine mexiretter for tiden. Tak! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.