Hjemmelavede syltede rødløg er noget af det nemmeste at lave – og så har de rigtig mange fordele, som du sikkert kender: De smager himmelsk. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De koster ikke noget videre. Holdbarheden af syltede rødløg er god. Og du kan lave lige den smagsvariant, du har lyst til.
Forlæng holdbarheden af syltede rødløg
Dine hjemmelavede syltede rødløg holder længe, bare du opbevarer dem i køleskabet. Og så har du en smuk detalje, der tilfører surt, sødt og kulørt til alverdens gode spiser.
Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved:
- Husk at skolde dit glas og låg, inden du kommer rødløgene i.
- Skyl glas og låg med en blanding af 1 dl vand og 1 tsk konserveringsmiddel.
- Du kan også tilsætte konserveringsmiddel, men jeg synes nu ikke, det er nødvendigt. Jeg har aldrig været ude for, at de er blevet dårlige, selvom de har stået i flere uger. Farven bliver bare lidt mindre festlig … :-)
Men hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang med at sylte rødløg?
Syltede rødløg til alt (næsten)
Jeg ved det ikke, men siden jeg endelig tog mig sammen, har vi brugt syltede rødløg til alt muligt:
- Som tilbehør til aftensmaden
- I salater
- Til rugbrødsmadder, sandwiches og burgere
- Som topping til mexicanske retter som denne
- Og sågar sammen med omeletten til morgenmad! I Mexico fik vi serveret omelet med syltede rødløg, creme fraiche (som jeg lod ligge), tortilla chips og den gode klassiske mexicanske tomatsalsa – pico de gallo. Det kunne jeg hurtigt vænne mig til :-)
Har du flere ideer?

Hejsa
Jeg har prøvet og lave opskriften på disse syltede rødløg. Jeg har dog det problem, at der ikke er særlig meget væske i sylteglasset i forhold til rødløg. Kan det være at der er lavet en taste fejl, og der mangler enten mere vand eller mere eddike?
Mvh
Maria
Hej Maria, tak fordi du læser med på bloggen :-) Opskriften fungerer for mig, men jeg presser også løgene rigtig godt sammen. Når de har stået lidt, bliver de blødere og kan presses yderligere. Måske gør det en forskel, hvilken facon glasset har. Du kan også sagtens gange eddike+vand+sukker-blandingen op med 1,5, hvis det andet bliver for bøvlet.
Håber det hjælper! Ellers skriv igen.
Kh Bodil