Scan for at gå til opskrift
Syltede rødløg - smukt, nemt, lækkert
Forb. tid 5 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet 1 time t 5 minutter min
- 250 g rødløg (ca. 3 pænt store rødløg)
- ½ dl sukker
- 1 dl æblecidereddike
- ½ dl vand
- 15 peberkorn (brug gerne forskellige farver)
- 2 laurbærblade
- et drys fennikelfrø (eller andre hele krydderier efter smag)
Start med at skolde det glas, du vil gemme rødløgene i.
Varm sukker, eddike, vand og krydderier i en lille kasserolle. Lad det koge op, rør rundt til sukkeret er opløst. Sluk.
Snit løgene imens, fx på mandolinjern. Jo tyndere skiver, jo hurtigere kan du bruge dem. Pres løgskiverne godt ned i dit forrådsglas, og hæld eddikeblandingen over. Sæt låg på. Lad dem køle af. Sæt i køleskabet.
Vent en time eller to, til rødløgene har skiftet farve Så er dine syltede rødløg klar til … salat, sandwich, avocadomad, mexi bowl eller hvad du nu er til.