Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Syltede rødløgSyltede rødløg smager himmelsk. De er supernemme at lave. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De koster ikke noget videre. Man kan lave lige den smagsvariant, man har lyst til. De holder længe (med mindre man spiser dem hurtigt, hvilket der er overhængende fare for). Og man kan bruge syltede rødløg til alt muligt. Hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang?

Jeg ved det ikke, men siden jeg endelig tog mig sammen, har vi brugt syltede rødløg både som tilbehør, i salater og sågar til morgenmad!

Syltede rødløg

 

Opskrift på nemme syltede rødløg:

Salater

Forberedelse: 10 minutter

Til et forrådsglas i samme størrelse som på billedet brugte jeg:

  • 250 g pillede rødløg i fine skiver (svarer til 3 pænt store rødløg)
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1/2 dl vand
  • ca. 15 peberkorn (gerne forskellige farver)
  • 2 laurbærblade
  • Et drys fennikelfrø. Du kan også bruge andre krydderier - bare de ikke er stødte eller findelte. Prøv dig frem!

Så nemt er det:

  1. Start med at varme sukker, eddike, vand og krydderier i en lille kasserolle. Lad det koge op, rør rundt til sukkeret er opløst. Sluk.
  2. Snit løgene imens. Jo tyndere skiver, jo hurtigere kan du bruge dem. Pres løgskiverne godt ned i dit forrådsglas, og hæld eddikeblandingen over. Sæt låg på. Sæt i køleskabet.
  3. Vent til i morgen (eller i hvert fald nogle timer). Så er dine syltede rødløg klar til ... salat, sandwich, avocadomad eller hvad du nu er til.

Tip om holdbarhed:

Rødløgene holder sig ganske godt – i hvert fald et par uger, med mindre du får dem udryddet inden :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *