Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Syltede rødløgDer er alle mulige grunde til at lave sine egne syltede rødløg. De smager himmelsk. De er supernemme at lave. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De koster ikke noget videre. Og du kan lave lige den smagsvariant, du har lyst til.

Syltede rødløg til alt (næsten)

Dine hjemmelavede syltede rødløg holder længe, bare du sætter dem i køleskabet, så du kan få glæde af dem til alt det, du kan forestille dig. Så hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang?

Jeg ved det ikke, men siden jeg endelig tog mig sammen, har vi de syltede rødløg gjort deres indtog til alt muligt:

  • Som tilbehør til aftensmaden
  • I salater
  • Til rugbrødsmadder, sandwiches og burgere
  • Som topping til mexicanske retter som denne
  • Og sågar sammen med omeletten til morgenmad!

Er der noget, jeg har overset?

Syltede rødløg

 

Opskrift på nemme syltede rødløg:

Salater

Forberedelse: 10 minutter

Til et forrådsglas i samme størrelse som på billedet brugte jeg:

  • 250 g pillede rødløg i fine skiver (svarer til 3 pænt store rødløg)
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1/2 dl vand
  • ca. 15 peberkorn (gerne forskellige farver)
  • 2 laurbærblade
  • Et drys fennikelfrø. Du kan også bruge andre krydderier - bare de ikke er stødte eller findelte. Prøv dig frem!

Så nemt er det:

  1. Start med at skolde det glas, du vil gemme rødløgene i.
  2. Varm sukker, eddike, vand og krydderier i en lille kasserolle. Lad det koge op, rør rundt til sukkeret er opløst. Sluk.
  3. Snit løgene imens. Jo tyndere skiver, jo hurtigere kan du bruge dem. Pres løgskiverne godt ned i dit forrådsglas, og hæld eddikeblandingen over. Sæt låg på. Sæt i køleskabet.
  4. Vent til i morgen (eller i hvert fald nogle timer). Så er dine syltede rødløg klar til ... salat, sandwich, avocadomad eller hvad du nu er til.

Tips om holdbarhed:

Rødløgene holder sig ganske godt i køleskabet – i hvert fald et par uger, med mindre du får dem udryddet inden :-)

De taber lidt af farven over tid – men det betyder ikke, at de er blevet dårlige.

Du kan gøre yderligere to ting for at få dem til at holde længere:

  • Luk glasset helt, mens indholdet er varmt. Så dannes der vakuum indeni, og det forlænger holdbarheden.
  • Eller brug konserveringsmiddel, fx Atamon. Når du har skoldet glasset, skyl det i konserveringsmiddel. Og evt. tilsæt konserveringsmiddel til eddikeblandingen – se dosering på flasken.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *