Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Syltede rødløg smager himmelsk. Er supernemme. Smukke. Gode i 1000 ting. Haps opskriften på syltede rødløg - med et par tips til holdbarhed.
Syltede rødløg er noget af det nemmeste at lave – og så har de rigtig mange fordele, som du sikkert kender: De smager himmelsk. De er smukke og pynter i stort set alle retter. De er billige at lave. Holdbarheden af syltede rødløg er god. Og du kan lave lige den smagsvariant, du har lyst til.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
1-2-3, så er du færdig. Det hele tager omkring 5 minutter:
Løgene er færdige til brug, når du kan se, farven er skiftet. Jo tyndere, du snitter løgene, jo hurtigere går det. Jeg plejer at vente en time eller to, men det kan sagtens gå endnu hurtigere.
Tip! Det kan være en god idé at presse løgene ekstra sammen efter en halv times tid og måske vende glasset rundt.
Dine hjemmelavede syltede rødløg holder længe, bare du opbevarer dem i køleskabet. Og så har du en smuk detalje, der tilfører surt, sødt og kulørt til alverdens gode spiser.
Lige som andre syltede spiser, har den en god holdbarhed. Det eneste minus er, at de taber farven efter en uge eller to, så jeg vil egentlig anbefale, at du ikke laver flere, end du skal bruge inden for en uges tid. Men altså – de kan sagtens spises længe efter.
Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved:
Men hvorfor skulle det så tage så lang tid, før jeg kom i gang med at sylte rødløg?
Hvad kan jeg bruge syltede rødløg til? – Eller, hvad kan jeg ikke bruge syltede rødløg til? Jeg ved ikke, hvorfor det skulle tage mig så lang tid at komme i gang med syltede rødløg, men nu bruger jeg dem til alt muligt:
De syltede rødløg holder sig ganske godt i køleskabet – i hvert fald et par uger, med mindre du får udryddet dem inden.
De taber lidt af den fine farve over tid – men det betyder ikke, at de er blevet dårlige.
Du kan gøre yderligere to ting for at få de syltede rødløg til at holde længere:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hejsa
Jeg har prøvet og lave opskriften på disse syltede rødløg. Jeg har dog det problem, at der ikke er særlig meget væske i sylteglasset i forhold til rødløg. Kan det være at der er lavet en taste fejl, og der mangler enten mere vand eller mere eddike?
Mvh
Maria
Hej Maria, tak fordi du læser med på bloggen 🙂 Opskriften fungerer for mig, men jeg presser også løgene rigtig godt sammen. Når de har stået lidt, bliver de blødere og kan presses yderligere. Måske gør det en forskel, hvilken facon glasset har. Du kan også sagtens gange eddike+vand+sukker-blandingen op med 1,5, hvis det andet bliver for bøvlet.
Håber det hjælper! Ellers skriv igen.
Kh Bodil
Kære BODIL. Endelig fik jeg åbnet smagsløgene for syltede rødløg. De gode på alt – også gedeost! Jeg koger en af mine hjemmedyrkede”Toftegårdens citronchilli” med i lagen det giver godt bid.
Kære Marianne, det var på tide! Og selvfølgelig skal der chili i dine, citronchili 🙂 Det lyder virkelig godt. Kunne jeg godt kopiere til mine mexiretter for tiden. Tak! Kh Bodil