
Chili sin carne er virkelig blevet en livret her i huset – en vegetarisk chili med chokolade og masser af skønne krydderier, der får smagsløgene til at danse salsa.
Mexicansk mad, når det er bedst
Man behøver heldigvis ikke rejse til Mexico for at blive gode venner med det mexicanske køkken. Selv startede min forelskelse for mange år siden, da jeg arbejde som tjener på Cantina Rosa – nok en af de tidlige mexicanske restauranter i Danmark. Den lå på hjørnet af Jomfru Ane Gade i Aalborg (før gaden druknede HELT i fadøl), og her blev jeg dus med alt fra totopos til guacamole og salsa. Min favorit var faktisk deres mexicanske pizza, men ok, not so Mexican.
Og ethvert måltid blev selvfølgelig indledt med en Margarita, som jeg blev ret skrap til at mixe.
Siden har jeg faktisk været i Mexico, og når jeg sidder der med tæerne i sandet tænker jeg altid: Fra nu af vil jeg ALTID have lime i mit vand. Lime er indbegrebet af mexicansk smag for mig, så den bruger jeg konsekvent i stedet for citron. Når det skal smage mexicansk, altså – for eksempel i:
Chilien her fik jeg første gang for mange år siden hos en veninde – det var dog chili con carne og ikke chili sin carne. Jeg skyndte mig at brygge lidt på nogle tilpasninger, så jeg kunne få en vegetarisk chili. Men jeg skylder en STOR tak til Elin for inspirationen!
En anden vegetarisk chili
Vil du gerne skrue lidt ned for chokoladen og lidt op for grønsagerne, så kig forbi min vegetariske chili med græskar (og andet grønt).
Tak til mutti :o) for en rigtig god opskrift med skøn og fyldig smag. Dog rigeligt kanel efter min smag.
Godt at høre – og så må du skrue ned for kanelen en anden gang :-)