
Chili sin carne er virkelig blevet en livret her i huset – en vegetarisk chili med chokolade og masser af skønne krydderier, der får smagsløgene til at danse salsa.
Tak til Elin for inspirationen!
Chili sin carne er virkelig blevet en livret her i huset – en vegetarisk chili med chokolade og masser af skønne krydderier, der får smagsløgene til at danse salsa.
Tak til Elin for inspirationen!
Dagen før: Læg bønnerne i blød natten over (bønner fra dåse skal ikke i blød)
På dagen: Kog bønnerne møre ca. 1 time, hæld vandet fra og afkøl dem (bønner fra dåse skal bare skylles).
Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern, ca. 1,5 cm * 1,5 cm. Vend dem i 3 spsk olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Imens: Hak løg og hvidløg fint. Hak squash og peberfrugt i tern.
Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt krydderier, og vend rundt et minut eller to. Tilsæt så dåsetomater, tomatpure, vand og salt, og lad det koge op, mens du rører rundt.
Tilsæt bønnerne, og lad det simre ½ time. Hvis du vil have brune ris til – sæt dem over nu.
15 minutter før spisetid: Tilsæt kaffe, honning og chokolade, og lad det smelte godt sammen. Vend så grønsagerne i, og varm retten godt igennem. Smag til med salt, evt. ekstra chili.
Server med ris og frisk lime.
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Tak til mutti :o) for en rigtig god opskrift med skøn og fyldig smag. Dog rigeligt kanel efter min smag.
Godt at høre – og så må du skrue ned for kanelen en anden gang :-)