Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()

Chili sin carne er virkelig blevet en livret her i huset – en vegetarisk chili med chokolade og masser af skønne krydderier, der får smagsløgene til at danse salsa.

Mexicansk mad, når det er bedst

Man behøver heldigvis ikke rejse til Mexico for at blive gode venner med det mexicanske køkken. Selv startede min forelskelse for mange år siden, da jeg arbejde som tjener på Cantina Rosa – nok en af de tidlige mexicanske restauranter i Danmark. Den lå på hjørnet af Jomfru Ane Gade i Aalborg (før gaden druknede HELT i fadøl), og her blev jeg dus med alt fra totopos til guacamole og salsa. Min favorit var faktisk deres mexicanske pizza, men ok, not so Mexican.

Og ethvert måltid blev selvfølgelig indledt med en Margarita, som jeg blev ret skrap til at mixe.

Siden har jeg faktisk været i Mexico, og når jeg sidder der med tæerne i sandet tænker jeg altid: Fra nu af vil jeg ALTID have lime i mit vand. Lime er indbegrebet af mexicansk smag for mig, så den bruger jeg konsekvent i stedet for citron. Når det skal smage mexicansk, altså – for eksempel i:

Chilien her fik jeg første gang for mange år siden hos en veninde – det var dog chili con carne og ikke chili sin carne. Jeg skyndte mig at brygge lidt på nogle tilpasninger, så jeg kunne få en vegetarisk chili. Men jeg skylder en STOR tak til Elin for inspirationen!

En anden vegetarisk chili

Vil du gerne skrue lidt ned for chokoladen og lidt op for grønsagerne, så kig forbi min vegetariske chili med græskar (og andet grønt).

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Chili sin carne - vegetarisk chili med chokolade

Aftensmad

Rækker til: 6

Du skal bruge - først bønnerne:

  • 300 g blandede tørrede bønner (eller 2 dåser bønner fx kidney og sorte bønner)

Grøntsagsfyldet:

  • 500 g søde kartofler
  • 2 store løg eller rødløg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • Olivenolie

Krydderier og sauce:

  • ½ spsk stødt spidskommen
  • ½ spsk stødt koriander
  • 2 laurbærblade
  • 2 stjerneanis
  • 2 knækkede kanelstænger
  • 2 tsk Sambal oelek chilipasta eller frisk chili efter smag
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • Ca. 140 ml tomatpure
  • 4 dl vand
  • 50 g god mørk chokolade
  • 1 spsk frysetørret kaffe, direkte fra glasset, uden vand
  • 50 g honning (eller brun farin)

Sådan gør du:

  1. Dagen før: Læg bønnerne i blød natten over (bønner fra dåse skal ikke i blød)

  2. På dagen: Kog bønnerne møre ca. 1 time, hæld vandet fra og afkøl dem (bønner fra dåse skal bare skylles).

  3. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern, ca. 1,5 cm * 1,5 cm. Vend dem i 3 spsk olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

  4. Imens: Hak løg og hvidløg fint. Hak squash og peberfrugt i tern.

  5. Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt krydderier, og vend rundt et minut eller to. Tilsæt så dåsetomater, tomatpure, vand og salt, og lad det koge op, mens du rører rundt.

  6. Tilsæt bønnerne, og lad det simre ½ time. Hvis du vil have brune ris til – sæt dem over nu.

  7. 15 minutter før spisetid: Tilsæt kaffe, honning og chokolade, og lad det smelte godt sammen. Vend så grønsagerne i, og varm retten godt igennem. Smag til med salt, evt. ekstra chili.

  8. Server med ris og frisk lime.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om tilbehør:

Ris. Eller tortilla chips. Eller naan. Eller groft brød … Og naturligvis guacamole. Og en god salat.

Chili sin carne – vegetarisk chili med chokolade

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Chili sin carne – vegetarisk chili med chokolade

  1. Tak til mutti :o) for en rigtig god opskrift med skøn og fyldig smag. Dog rigeligt kanel efter min smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.