Scan for at gå til opskrift
Chili sin carne - vegetarisk chili
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t
Grønsagerne:
- 500 g søde kartofler
- 2 store løg eller rødløg
- 6 fed hvidløg
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- Olivenolie
Krydderier og sauce:
- ½ spsk stødt spidskommen
- ½ spsk stødt koriander
- 2 laurbærblade
- 2 stjerneanis
- 2 knækkede kanelstænger
- 2 tsk Sambal oelek chilipasta eller frisk chili efter smag
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 150 g tomatpure (fx fra tube)
- 4 dl vand
- salt
- 2 dåser bønner (fx kidneybønner og sorte bønner)
- 1 spsk frysetørret kaffe (direkte fra glasset, uden vand)
- 25 g honning (eller brun farin)
- 50 g god mørk chokolade
Skræl eller skur de søde kartofler, og skær dem i tern, ca. 1,5 cm * 1,5 cm. Vend dem i olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Imens: Hak løg og hvidløg fint. Hak squash og peberfrugt i tern.
Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt squash og krydderier, og vend rundt et minut eller to.
Tilsæt så dåsetomater, tomatpure, vand og salt, og lad det koge op, mens du rører rundt.
Tilsæt bønnerne, og lad det simre ½ time. Hvis du vil have brune ris til – sæt dem over nu. 15 minutter før spisetid: Tilsæt kaffe, honning og hakket chokolade, og lad det smelte godt sammen. Vend så rød peber og de søde kartofler i, og varm retten godt igennem. Smag til med salt, evt. ekstra chili.
Server med fx ris, tortilla chips, avocado, koriander og frisk lime. Se flere tips til tilbehør nedenfor.