Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Et hjemmelavet sprødt knækbrød med røde linser og masser af frø og kerner.
Det går fantastisk som en nogenlunde sund snack, en ostemad, en lækker dip eller bare som det er.
Disse knækbrød er noget for dig, hvis du gerne vil have knækbrød, der også indeholder lidt ekstra protein. Det får de fra både kerner og linser.
Jeg har brugt havregryn, rugmel og lidt loppefrøskaller (fx HUSK) til at samle dejen. Hvis du ikke har loppefrøskaller, kan du udelade dem – men de gode til at klistre dejen sammen og give et godt skud fibre.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Modsat de fleste andre typer linser og bønner er røde linser faktisk nemme at bage med i knækbrød. De skal bare stå i blød en times tid. Så bliver de ultrasprøde, lidt som poppede ris, når de bliver bagt. Og så mætter de lidt ekstra og stabiliserer blodsukkeret, takket være protein og fibre i skøn forening.
Hvis du gerne vil bage knækbrødet som én stor plade, skal du bage ved lav temperatur. Ellers bliver det brunt i kanten og blødt i midten.
Når jeg bager mine andre knækbrød, som jeg skærer op, bager jeg kortere tid ved højere temperatur, fordi jeg kan tage knækbrødene ud, efterhånden som de bliver lige tilpas. Men her bager jeg ved 150 grader, så det hele bliver sprødt – selvom det tager lidt længere tid.
Du kan selvfølgelig også skære dette knækbrød op inden bagning – det forklarer jeg i opskriften.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)