Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Knækbrød med kerner og røde linser

Hjemmelavet knækbrød med kerner og røde linser

Antal 40 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Linser i blød 1 time
Samlet 1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl røde linser (tørrede)
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl chiafrø
  • 1 dl havregryn (finvalsede, evt. glutenfri)
  • 1 dl rugmel
  • 2 spsk loppefrøskaller (fx HUSK)
  • ½ tsk salt
  • 2 dl kogende vand
  • ½ dl olie (fx olivenolie eller rapsolie)
  • krydderier (evt.)
  • flagesalt

Kokkens noter

Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Sæt de røde linser i blød i rigeligt vand i mindst 1 time – eller en hel dag eller nat, hvis det passer bedre.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Bland alle de tørre ingredienser grundigt. Tilsæt evt. krydderier – du kan bruge alt fra kardemomme og kanel til rosmarin, spidskommen, chili osv.
  • Si så vandet fra linserne, og kasser det. Bland linser, vand og olie i dejen og sørg for, alt bliver godt fordelt.
  • Del dejen i to lige store klumper. Rul dejen helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Rul forsigtigt, så dejen ikke skrider fra hinanden, og skub kanterne lidt sammen til sidst (jeg bruger en lang lineal til det). Drys evt. med flagesalt.
  • Du kan skære den i passende stykker, med en pizzaskærer - eller tryk med kanten af den lange lineal. Du kan også bare knække knækbrødet efter bagning.
  • Bag knækbrødet i ca. 35 minutter - eller lidt mere. Hold øje, når det nærmer sig. Det skal blive gyldent og sprødt.
  • Køl af og nyd!