
Spinatvafler er en herlig, grøn variation over temaet wraps og madpandekager. En god sund tyksak, der mætter dig, uden den sætter sig – og du kan proppe den med lige det fyld, du elsker.
Spinatvafler uden mel
Til aftensmad vil jeg gerne reducere mængden af kulhydrater, så jeg laver mine spinatvafler uden mel. Det kræver lidt andre ingredienser, der kan binde de grønne vafler ordentligt sammen, og her blev det en kombi af havregryn og loppefrøskaller. Hvis du ikke har loppefrøskaller, kan du altså bruge mel i stedet.
Spinatvafler til morgen, middag og aften
Jeg tog en vegetarisk version – som altid til frokost. Men du kan også bruge dine spinatvafler til mange andre ting! Og fylde dem med lidt af hvert.
- Til morgenmad eller som en del af din brunch – fx med hummus eller røget laks med pesto.
- Til aftensmad – med noget varmt fyld, måske en rest fra i går?
- Til forret, hvor du kan klippe dem op til hjerter og bare servere et par stykker til hver. Som en grøn blinis med stenbiderrogn. Eller måske med tunmousse? Eller hvad du nu har lyst til.
- Eller til frokost og madpakke.
Jeg gik i gang, fordi jeg synes, livet er for kort til kedelige madpakker, og lige om lidt sidder jeg i toget med denne her – ikke dårligt.
Spinatvafler med frossen eller frisk spinat?
Jeg brugte en rest frisk spinat til vaflerne, men du kan også sagtens bruge spinat fra frost. Hvis du husker det, så tag den ud i god tid, og vrid lidt af vandet af den, inden du putter den i dejen. Alternativt – tø den op i mikroovnen eller med lidt kogende vand.
Se tips om stegning af spinatvaflerne – og flere tips om fyld – under opskriften.
Kan spinatvaflerne fryses?
Hej Kathrine, det kan de sagtens! Tak fordi du læser med på bloggen. Kh Bodil
Kan man lave wraps ud af opskriften
Hej Jannie, jeg bruger den selv som en slags wrap, og du kan også bare stege dem på panden, så de bliver lidt større :-) Kh Bodil