Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Spinatvafler med havregryn

Spinatvafler er en herlig, grøn variation over temaet wraps og madpandekager. En god sund tyksak, der mætter dig, uden den sætter sig – og du kan proppe den med lige det fyld, du elsker.

Til aftensmad vil jeg gerne reducere mængden af kulhydrater, så jeg laver mine spinatvafler uden mel. Det kræver lidt andre ingredienser, der kan binde vaflerne ordentligt sammen, og her blev det en kombi af havregryn og loppefrøskaller. Hvis du ikke har loppefrøskaller, kan du altså bruge mel i stedet.

Spinatvafler til morgen, middag og aften

Jeg tog en vegetarisk version – som altid til frokost. Men du kan også bruge dine spinatvafler til mange andre ting! Og fylde dem med lidt af hvert.

  • Til morgenmad eller som en del af din brunch – fx med hummus eller røget laks med pesto.
  • Til aftensmad – med noget varmt fyld, måske en rest fra i går?
  • Til forret, hvor du kan klippe dem op til hjerter og bare servere et par stykker til hver. Som en grøn blinis med stenbiderrogn. Eller måske med tunmousse? Eller hvad du nu har lyst til.
  • Eller til frokost og madpakke.

Jeg gik i gang, fordi jeg synes, livet er for kort til kedelige madpakker, og lige om lidt sidder jeg i toget med denne her – ikke dårligt.

Se tips om stegning af spinatvaflerne – og flere tips om fyld – under opskriften.

Opskrift på spinatvafler med havregryn

Aftensmad, Forretter, Morgenmad og brunch

Rækker til: 5 store vafler/wraps

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 50 g spinat
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 70 g havregryn (2 dl)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk loppefrøskaller (fx HUSK) eller 1 spsk mel
  • olivenolie eller kokosolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienser sammen med en stavblender – eller den maskine, du nu har til at blende med. Lad dejen hvile, mens du tænder vaffeljernet på max. Og venter, til det er varmt. Dejen samler sig og bliver lidt tykkere, når den har stået 5-10 minutter.

  2. Pensl vaffeljernet – både den øverste og den nederste del – og steg vaflerne, til de får lidt farve. Jeg får ca. 5 store vafler af portionen.

  3. Fyld dine spinatvafler med det, du har lyst til. Du kan se mit fyld her nedenfor …

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Spinatvafler med havregryn

Spinatvafler på no time

Spinatvafler er en af de hurtige i køkkenet – de er klar på under en halv time, fra du går i gang. Bare gør fyldet klar, mens du steger vaflerne.

Det er vigtigt, dit vaffeljern har slip-let-overflade, da der ikke er fedtstof i dejen. Jeg prøvede først på et gammelt jern uden, og det var mildest talt ingen succes. Men altså, driller det for meget, så lav spinatpandekager af dejen i stedet for. De smager lige så dejligt og er nemme at folde til wraps.

Vaflerne er gode at fryse ned. Så hvis du laver for mange, har du en lynhurtig spinatvaffelwrap en anden dag :-)

Tip! Spinatvafler som frokostwrap

Jeg har lagt min vaffel sammen med en danskerhummus – hvide bønner blendet med soltørrede tomater og dild – en halv avocado, rød spidskål og nogle ærteskud. Dryppet med lidt frisk lime. Det kan du variere dit fyld i det uendelige. Du får en god kombi, hvis du tænker 3 elementer ind:

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Spinatvafler med havregryn – den lækre grønne wrap

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.