Tunmousse er en klassisk opskrift fra før, vi gik op i fedtprocenter – og gudskelov for det.
Oprindeligt var det vist tænkt som en forret, og det går stadig fint, selvom det virker lidt old school. Vi bruger den mere til madpakker. Nemt og billigt pålæg, der lige giver madpakken en cru op. På rugbrød klap-sammen, i sandwichboller, på knækbrød med kerner, i spinatvafler eller bare på det brød, du nu har.
Eller som et godt skud protein sammen med din frokostsalat.
Så selvom tunmousse i min optik altid vil minde om tiden med højt hår og svaj i bukserne, så er det faktisk ganske tidløst.

Skal der smør i tunmousse?
Tunmousse er næppe det mest oplagte, hvis du gerne vil spare på kalorierne. Så hvis du gerne vil blive i den samme buksestørrelse, kan du skifte noget af smørret ud med creme fraiche. Og i øvrigt kan du bruge græsk yoghurt eller skyr i stedet for – creme fraiche er vist også lidt last century ;-)
Den lavede min mor osse i 80’erne! Det må prøves igen, og husk; på et stykke ristet franskbrød (også 80’er-agtigt) er det helt kanon. Glem ikke dillerdaller på toppen. Enjoy!
Lasse, du har fuldstændig ret – ristet brød – i 80’erne var det garanteret helt hvidt! Og så må du lige specificere dillerdaller!
Holdbarheden er meget længere end en uge. Eller også har jeg spist mad der var for dårlig i et par uger nu… Det glas strakte sig jo en evighed!
Tøhø, jeg tør ikke skrive en lang holdbarhedstid – tænk hvis jeg fik sundhedsmyndighederne på nakken!