Læs mere

"/> Laksemousse med røget laks - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Laksemousse er en skøn kold forret, der er virkelig simpel – og nem at anrette til gæster. Ikke så tit jeg leger med fine anretninger, men her lå den lige til højrebenet.

Gør din laksemousse klar på forhånd

En ekstra fordel ved laksemousse er, at du kan forberede det meste i god tid. Så kan du hurtigt anrette lige før servering. Og som du kan se, foreslår jeg at portionsanrette.

Min laksemousse er uden husblas, så under alle omstændigheder er det en god idé lige at røre den igennem kort før servering. Ellers kan den godt løbe lidt. Men altså – glem alt om husblas – det her er både nemt og lækkert.

Jeg laver min laksemousse med røget laks, og her er den serveret med fennikelsalat med dild og sprødstegte kapers. Sprødstegte kapers er en overset delikatesse – den skal du glæde dig til!

Indkøbstip:

Du kan købe metalringe til anretning for eksempel hos Kunst og Køkkentøj eller H. W. Larsen. De findes sikkert også hos mange almindelige isenkræmmere.

Gem

Gem

Opskrift på laksemousse med røget laks

Forretter

Rækker til: 4

Forberedelse: 30 minutter

Til laksemoussen skal du bruge:

  • 150-180 g frisk laks
  • 50 g røget laks
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • friskkværnet peber

Til fennikelsalaten skal du bruge:

  • 1/2 fennikel
  • et lille bundt dild
  • 1 spsk olivenolie
  • saft og skal af 1/2 øko-lime

Til de sprødstegte kapers skal du bruge:

  • 1 lille glas kapers
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan laver du laksemoussen:

  1. Tilbered den friske laks – enten ved at dampe den i en gryde i 4-5 minutter eller gi’ den en tur i mikroovnen ved middel effekt, til den lige netop er gennemstegt. Lad stykkerne køle af.

  2. Hak så den røgede laks i hånden. Når den tilberedte laks er kølet af: Del den med en gaffel (fjern skindet), og bland den med den røgede laks, creme fraiche og peber. Smag til – måske en smule salt? Sæt på køl.

Sådan laver du fennikelsalaten:

  1. Hvis din fennikel har en frisk top: Gem den til pynt. Snit selve fennikelen i papirtynde skiver, evt. på mandolinjern, hvis du har. Ellers en skarp kniv tilsat tålmodighed :-) Vend den med lime og olie, og sæt på køl. Vent med dilden.

Sådan laver du sprøde kapers:

  1. Dræn væden fra, og pres kapers let i et par stykker køkkenrulle. Steg dem så ved middel varme i olivenolie på en lille pande, til de begynder at tage farve. Læg dem på frisk køkkenrulle, og lad dem køle af.

Sådan anretter du:

  1. Hvis du har en metalring (diameter ca. 7-8 cm), kan du presse moussen i facon direkte på tallerknerne. Det er meget simpelt. Ellers placer med en ske.

  2. Skyl dilden, dup den tør med et viskestykke, og klip den i 2-3 cm lange duske. Bland dem i fennikelsalaten. Gem et par fine duske at pynte med. Arranger salaten oven på de runde mousser. Eller ved siden af … Drys til sidst med de sprøde kapers.

  3. Server med lidt frisk lime og rugbrød – fx ristede rugbrødsstave som her eller sprøde rugbrødschips. Du kan også servere den på en spinatvaffel.

Laksemousse med røget laksLaksemousse til andet end forret …

Jeg kom på laksemoussen, da jeg en dag stod med en rest tilberedt laks. Ikke så spændende i sig selv, men virkelig synd at smide ud. Og her fandt jeg ud af, at laksemoussen er god til meget andet end forret.

Prøv fx i en sandwichbolle til madpakken. Læg et salatblad over og under, så bollen ikke bliver blød.

Eller i en spinatpandekage eller med en spinatvaffel … En salat til, så er der mad.

Eller med ristet rugbrød til en brunch?

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.