Laksemousse er en skøn kold forret, der er virkelig simpel – og nem at anrette til gæster. Ikke så tit jeg leger med fine anretninger, men her lå den lige til højrebenet.
Gør din laksemousse klar på forhånd
En ekstra fordel ved laksemousse er, at du kan forberede det meste i god tid. Så kan du hurtigt anrette lige før servering. Og som du kan se, foreslår jeg at portionsanrette.
Min laksemousse er uden husblas, så under alle omstændigheder er det en god idé lige at røre den igennem kort før servering. Ellers kan den godt løbe lidt. Men altså – glem alt om husblas – det her er både nemt og lækkert.
Jeg laver min laksemousse med røget laks, og her er den serveret med fennikelsalat med dild og sprødstegte kapers. Sprødstegte kapers er en overset delikatesse – den skal du glæde dig til!
Indkøbstip:
Du kan købe metalringe til anretning for eksempel hos Kunst og Køkkentøj eller H. W. Larsen. De findes sikkert også hos mange almindelige isenkræmmere.