Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Spinatvafler er en herlig, grøn variation over temaet wraps og madpandekager. En god sund tyksak, du kan lave med havregryn, uden mel.

Jeg tog en vegetarisk version – som jeg altid gør til frokost. Men du kan også bruge dine spinatvafler til mange andre ting! Og fylde dem med lidt af hvert.
Jeg gik i gang, fordi jeg synes, livet er for kort til kedelige madpakker, og lige om lidt sidder jeg i toget med denne her – ikke dårligt.
Få ideer til fyld nedenfor.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du gerne vil lave spinatvafler uden mel, kræver det lidt andre ingredienser, der kan binde de grønne vafler ordentligt sammen. Havregryn er en start, og i stedet for mel kan du bruge loppefrøskaller. Ca. 1 spiseske skulle gøre det. Lad dejen hvile lidt, efter du har blandet loppefrøskallerne i, så den lige kan sætte sig.
Jeg brugte en rest frisk spinat til vaflerne, men du kan også sagtens bruge spinat fra frost. Hvis du husker det, så tag den ud i god tid, og vrid lidt af vandet af den, inden du putter den i dejen. Alternativt – tø den op i mikroovnen eller med lidt kogende vand.
Spinatvafler er en af de hurtige i køkkenet – de er klar på under en halv time, fra du går i gang. Bare gør fyldet klar, mens du steger vaflerne.
Det er vigtigt, dit vaffeljern har slip-let-overflade, da der ikke er fedtstof i dejen. Jeg prøvede først på et gammelt jern uden, og det var mildest talt ingen succes. Men altså, driller det for meget, så lav spinatpandekager af dejen i stedet for. De smager lige så dejligt og er nemme at folde til wraps.
Vaflerne er gode at fryse ned. Så jeg kan varmt anbefale at lave dobbelt portion. Og hvis du laver for mange, har du en lynhurtig spinatvaffelwrap en anden dag 🙂
Jeg har lagt min vaffel sammen med en nem spread med hvide bønner blendet med soltørrede tomater og dild – en halv avocado, rød spidskål og nogle ærteskud. Dryppet med lidt frisk lime. Det kan du variere dit fyld i det uendelige. Du får en god kombi, hvis du tænker 3 elementer ind:


Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)