Scan for at gå til opskrift
Laksemousse med røget laks
Forb. tid 30 minutter min
Til laksemoussen skal du bruge:
- 175 g frisk laks
- 50 g røget laks
- 1 dl creme fraiche 38 % (eller græsk yoghurt)
- friskkværnet peber
Til fennikelsalaten skal du bruge:
- ½ fennikel
- 1 bundt dild
- 1 spsk olivenolie
- ½ lime (øko - saft og skal)
- salt og friskkværnet peber
Til de sprødstegte kapers skal du bruge:
- 150 g kapers (ca. mængde)
- ½ dl olivenolie
Husk også:
- rugbrød (gerne smørristet på panden)
Tilbered den friske laks – enten ved at dampe den i en gryde i 4-5 minutter eller gi’ den en tur i mikroovnen ved middel effekt, til den lige netop er gennemstegt. Lad stykkerne køle af.
Hak så den røgede laks i hånden. Når den tilberedte laks er kølet af: Del den med en gaffel (fjern skindet), og bland den med den røgede laks, creme fraiche og peber. Smag til – måske en smule salt? Sæt på køl.
Sådan laver du fennikelsalaten:
Hvis din fennikel har en frisk top: Gem den til pynt. Snit selve fennikelen i papirtynde skiver, evt. på mandolinjern, hvis du har. Ellers en skarp kniv tilsat tålmodighed :-) Vend den med lime og olie, smag til, og sæt på køl. Vent med dilden.
Sådan laver du sprøde kapers:
Dræn væden fra, og pres kapers let i et par stykker køkkenrulle. Steg dem så ved middel varme i olivenolie på en lille pande, til de begynder at tage farve. Læg dem på frisk køkkenrulle, og lad dem køle af.
Sådan anretter du:
Rist rugbrødet - med brødrister eller i smør på en pande.
Hvis du har en metalring (diameter ca. 7-8 cm), kan du presse moussen i facon direkte på tallerknerne. Det er meget simpelt. Ellers placer med en ske.
Skyl dilden, dup den tør med et viskestykke, og klip den i 2-3 cm lange duske. Bland dem i fennikelsalaten. Gem et par fine duske at pynte med. Arranger salaten oven på de runde mousser. Eller ved siden af … Drys til sidst med de sprøde kapers.
Server med lidt frisk lime og ristet rugbrød – fx smørristede rugbrødsstave som her eller sprøde rugbrødschips. Du kan også servere laksemoussen på en spinatvaffel.