Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Laks i ovn med grønsager er en klassiker, men laks i safransauce er noget ud over det sædvanlige. Safran gør det enkle magisk!
Safran er bare guldet i køkkenet, lidt som tryllestøv, desværre også dyrt. Men ved en særlig lejlighed har det sin plads. Der er utallige retter og sågar bagværk, der får en himmelsk dimension, når du tilsætter safran.
Og safran er altså meget velanbragt her sammen med et stykke laks.
Og nej, desværre kan du ikke bare skifte det ud med gurkemeje (eller noget andet). Så bliver det i hvert fald en anden ret. (I så fald kan det være, du lige skulle kigge forbi denne her laks i rød karry!)
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Retten har den yderligere fordel, at du nemt kan gange op og få mad til et stort selskab uden at fortabe dig i køkkenopgaver, når gæsterne kommer. Du kan forberede det hele og bare sætte det i ovnen, 20-25 minutter før, hovedretten skal serveres.
Med andre ord – en rigtig god, nem ret til gæster. Inklusiv lidt tryllestøv.
Du kan variere grønsagsblandingen med andre grønsager efter humør, havens, køleskabets og supermarkedets beholdning. Det vigtige er, at grønsagerne ikke tager magten fra din safran. Prøv fx:
I alt vil jeg anbefale 150-200 g grønsager pr. person – det bør være rigeligt. Hvis I også skal have forret og dessert, skal du måske ned omkring 100 g.
Det er godt at have noget tilbehør, der kan suge safransaucen. Som du kan se, har jeg serveret med hasselbackkartofler. Du kan også bruge kogte kartofler, ris eller måske et godt madbrød.
Hasselbackkartoflerne kan du bage i ovnen ved samme temperatur som laks – 175 grader varmluft. De skal have ca. 1 time minutter – så de skal ind ca. 40 minutter før laksen.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Meget lækker opskrift. Brugte en porre fra køleskabet – det fungerede rigtig godt.
Vi spiste det med frisk pasta til.
Hej Tina, tak for det! Og tak for tip om porren også – det giver rigtig god mening. Dejligt det smagte!
Kh Bodil