Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Laks i ovnen med safransauce

Laks i ovnen med safransauce og grøntsager

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 4 portioner laks (ca. 150 g/stk.)
  • 300 g gulerødder
  • 2 rødløg
  • 300 g blomkål
  • 2 dl hvidvin
  • 1 g safran
  • 2 dl kokosmælk (de fede)
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt kokosolie
Til servering
  • frisk dild
  • frisk lime eller citron
Tilbehør fx

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skræl gulerødder, pil løg, og skær alle grønsager i tynde skiver eller stænger. Put dem i en gryde sammen med hvidvin og safran. Lad det koge op og derefter simre i 5 minutter, mens du vender rundt et par gange.
  • Smør et passende fad med kokosolie, og læg laksen i bunden. Giv fisken salt og peber.
  • Tilsæt kokosmælken til grønsagsblandingen, og smag den lidt til med salt og peber. Hæld det over fisken, dæk med et låg eller folie, og sæt det i ovnen. Hvor lang tid – det afhænger af, hvor tyk fisken er. Tjek efter 15 minutter. Pas på, den ikke får for meget – så bliver den tør. Server straks.