Scan for at gå til opskrift
Laks i ovnen med safransauce og grøntsager
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 4 portioner laks (ca. 150 g/stk.)
- 300 g gulerødder
- 2 rødløg
- 300 g blomkål
- 2 dl hvidvin
- 1 g safran
- 2 dl kokosmælk (de fede)
- salt og friskkværnet peber
- lidt kokosolie
Til servering
- frisk dild
- frisk lime eller citron
Tænd ovnen på 175 grader.
Skræl gulerødder, pil løg, og skær alle grønsager i tynde skiver eller stænger. Put dem i en gryde sammen med hvidvin og safran. Lad det koge op og derefter simre i 5 minutter, mens du vender rundt et par gange.
Smør et passende fad med kokosolie, og læg laksen i bunden. Giv fisken salt og peber.
Tilsæt kokosmælken til grønsagsblandingen, og smag den lidt til med salt og peber. Hæld det over fisken, dæk med et låg eller folie, og sæt det i ovnen. Hvor lang tid – det afhænger af, hvor tyk fisken er. Tjek efter 15 minutter. Pas på, den ikke får for meget – så bliver den tør. Server straks.