Scan for at gå til opskrift
Tunmousse med smør og creme fraiche
Forb. tid 10 minutter min
- 1 dåse tun naturel (drænet)
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 1 bundt frisk dild (eller purløg)
- 1,5 dl creme fraiche (eller græsk yoghurt eller skyr)
- 1 tsk citronsaft
- salt
- friskkværnet peber
Tilbehør
- rugbrød
- spirer (eller krydderurter til pynt)
Brug en håndmixer og en skål. Start med tun (plukket i mindre stykker) og blødt smør, og pisk det, til det er jævnt.
Hak dilden.
Tilsæt creme fraiche eller yoghurt, citron, dild, salt og peber, og pisk lidt igen.
Smag til med citron, salt og peber.
Vupti. Sæt på køl.
Server med frisk dild eller løgspirer og evt. lidt citron. På ristet rugbrød eller i en madpakkesandwich.