Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Kyllingefrikadeller skal smage af noget, og samtidig har jeg jo et motto om at gøre maden lidt grønnere. Så her får du krydrede kyllingefrikadeller, hvor jeg sniger lidt gulerødder og forårsløg ind også.

Jeg synes, fjerkræ svinger rigtig godt med både paprika, hvidløg og estragon – noget jeg har lært af min far, faktisk. Selvom han i hele min barndom ikke lavede meget andet end te og ristede kryddere i et køkken, blev han virkelig skarp på sine gamle dage. Denne her krydring er bare en af hans opfindelser, og jeg er fan. Prøv selv.

Kyllingefrikadeller i ovnen – eller på panden?

Er du typen, der ikke orker at vende frikadeller, der sprøjter – og bagefter stå med en fedtet pande og et fedtet komfur? Så lav kyllingefrikadellerne i ovnen!

Omvendt, er du typen, der ELSKER stegeskorpe, så tager du nok gerne opvasken – og laver dem på panden. Op til dig :-)

Krydrede kyllingefrikadeller i ovnen

Tilbehør til kyllingedeller?

Mere grønt, er nok mit første svar. På billederne kan du se en nem grøn salat med spidskål, spinat, agurk, avocado og min klassiske olie-eddikedressing.

Måske vil du også lave noget ekstra mættende som kartofler og brød. Og endelig en dip eller sauce.

Her får du et par forslag:

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Du skal bruge:

  • 500 g hakket kylling

  • 2 forårsløg

  • 1/2 rød peber

  • 1 gulerod, ca. 75 g

  • 2 fed presset hvidløg

  • 2 spsk mel, gerne fuldkorn

  • 1 æg

  • 1/2 dl mælk

  • 1 spsk paprika

  • 1,5 tsk estragon

  • 1 tsk salt

  • friskkværnet peber

  • 1 spsk harissa, hvis de skal være spicy

Sådan gør du:

  1. Hak forårsløg og rød peber fint.

  2. Riv guleroden og pres hvidløget.

  3. Bland farsen, gerne med fingrene. Lad den hvile 5-10 minutter, så den samler sig. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  4. Form ca. 16 runde frikadeller med en ske, og sæt dem på bagepapir. Trick: Dyp skeen i olie ind imellem – så er det meget nemmere at forme frikadellerne.

  5. Bag frikadellerne ca. 25 minutter, til de er gyldne. Du kan selvfølgelig også stege dem på en pande, hvis du foretrækker det – og her kan du også bruge olietricket ovenfor.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Så nemt er det at forme kyllingefrikadeller

Jeg har altid ment, at fars er en lidt klistret omgang, som nemt hænger fast i den ske, man former dem med. Min mor stegte i margarine – det gør jeg ikke! – og dyppede skeen i den varme margarine på panden mellem hver frikadelle.

Det behøver du ikke!

Bare hæld lidt olie op i en lille skål, og dyp skeen her i stedet. Så slipper du for at brænde dig på det brandvarme fedtstof fra panden. Og kyllingefrikadellerne er nemme at forme.

 

Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

  1. De blev virkelig gode, jeg har lavet frikadellerne to gange – sidste gang kom jeg en spiseskefuld harissa chilipaste i – de blev helt fantastiske. Tak for opskriften

    1. Hej Charlotte, tusind tak for din begejstrede kommentar – og det gode harissa-tip! Det håber jeg, andre kan bruge også :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.