Scan for at gå til opskrift
Krydrede kyllingefrikadeller i ovn
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 2 forårsløg
- ½ rød peber
- 1 gulerod (ca. 75 g)
- 2 fed presset hvidløg
- 500 g hakket kylling
- 2 spsk mel (gerne fuldkorn)
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 1 spsk paprika
- 1,5 tsk estragon
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk harissa (valgfrit)
- olie til stegning
Hak forårsløg og rød peber fint.
Riv guleroden og pres hvidløget.
Bland farsen, gerne med fingrene. Lad den hvile 5-10 minutter, så den samler sig. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Form ca. 16 runde frikadeller med en ske, og sæt dem på bagepapir. Trick: Dyp skeen i olie ind imellem – så er det meget nemmere at forme frikadellerne.
Bag frikadellerne ca. 25 minutter, til de er gyldne. Du kan selvfølgelig også stege dem på en pande, hvis du foretrækker det – og her kan du også bruge olietricket ovenfor.