Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 2 forårsløg
  • ½ rød peber
  • 1 gulerod (ca. 75 g)
  • 2 fed presset hvidløg
  • 500 g hakket kylling
  • 2 spsk mel (gerne fuldkorn)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 spsk paprika
  • 1,5 tsk estragon
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk harissa (valgfrit)
  • olie til stegning

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak forårsløg og rød peber fint.
  • Riv guleroden og pres hvidløget.
  • Bland farsen, gerne med fingrene. Lad den hvile 5-10 minutter, så den samler sig. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Form ca. 16 runde frikadeller med en ske, og sæt dem på bagepapir. Trick: Dyp skeen i olie ind imellem – så er det meget nemmere at forme frikadellerne.
  • Bag frikadellerne ca. 25 minutter, til de er gyldne. Du kan selvfølgelig også stege dem på en pande, hvis du foretrækker det – og her kan du også bruge olietricket ovenfor.