Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grillet auberginesalat med tomat og tahincreme

Grillet auberginesalat med tomat

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 2 store auberginer
  • fint salt
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 200 g små tomater
  • En stor håndfuld friske krydderurter (fx mynte, koriander og persille)
Tahincreme
  • 1 dl tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (saften)
  • koldt vand
  • persille (evt.)
Tilbehør:
  • Godt madbrød

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan gør du ingredienserne klar:
  • Skær auberginerne i skiver, 1-1,5 cm. Drys dem med salt, og lad dem hvile en halv times tid. Bland olien med presset hvidløg og peber.
  • Halver de små tomater og hak krydderurterne, som du synes.
  • Tahincreme: Hak evt. persille fint. Rør tahindressingen sammen (juster vandmængden, så den bliver cremet og ikke for tynd).
  • Skyl aubergineskiverne og pres væden fra. Pensl dem med krydderolien på begge sider. Grill dem så på en grillpande eller grill, til de er møre og gyldne.
    Tip: Du kan også tilberede dem i ovnen: Tænd ovnen på 200 grader varmluft , og bag dem i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
Sådan samler du salaten og serverer:
  • Bred aubergineskiverne ud i et fad, og fordel nogle skefulde tahincreme over.
  • Læg tomaterne ovenpå, og drys med krydderurterne. Server evt. et godt stykke brød til – og ekstra tahincreme. Haps!