Scan for at gå til opskrift
Grillet auberginesalat med tomat
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 2 store auberginer
- fint salt
- ½ dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- friskkværnet peber
- 200 g små tomater
- En stor håndfuld friske krydderurter (fx mynte, koriander og persille)
Tahincreme
- 1 dl tahin
- 1 fed hvidløg
- 1 citron (saften)
- koldt vand
- persille (evt.)
Sådan gør du ingredienserne klar:
Skær auberginerne i skiver, 1-1,5 cm. Drys dem med salt, og lad dem hvile en halv times tid. Bland olien med presset hvidløg og peber.
Halver de små tomater og hak krydderurterne, som du synes.
Tahincreme: Hak evt. persille fint. Rør tahindressingen sammen (juster vandmængden, så den bliver cremet og ikke for tynd).
Skyl aubergineskiverne og pres væden fra. Pensl dem med krydderolien på begge sider. Grill dem så på en grillpande eller grill, til de er møre og gyldne.Tip: Du kan også tilberede dem i ovnen: Tænd ovnen på 200 grader varmluft , og bag dem i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
Sådan samler du salaten og serverer:
Bred aubergineskiverne ud i et fad, og fordel nogle skefulde tahincreme over.
Læg tomaterne ovenpå, og drys med krydderurterne. Server evt. et godt stykke brød til – og ekstra tahincreme. Haps!