Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tahindressing til salat og falafel

Tahindressing til salat og falafel

Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter

Ingredienser

  • 1 dl tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (saften, smag til)
  • salt
  • koldt vand
  • persille (finthakket, kan udelades)

Kokkens noter

Du kan krydre tahindressingen på mange måder. Jeg foreslår finthakket persille, men du kan også twiste den med chili (sriracha eller harissa) eller andre krydderier, der passer til dit måltid.
Tahindressingen bliver lækkert cremet, hvis du rører den op med yoghurt og mindre vand.

Dine egne noter

Tilberedning

  • I hånden: Brug en skål og et piskeris. Pres hvidløget, og bland tahin, hvidløg, citronsaft og lidt salt med ½ dl koldt vand. Pisk sammen – først bliver massen meget fast. Tilsæt så mere koldt vand, lidt ad gangen, til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med citronsaft og salt.
  • Hvis du vil have persille i: Hak den fint, og rør den i tahindressingen.
  • Bemærk, at tahindressingen stivner lidt, når den bliver opbevaret i køleskabet. Du kan altid tilsætte lidt ekstra vand.
  • I foodprocessor eller minihakker: Kør tahin med hakket hvidløg, citronsaft, lidt salt og ½ dl vand. Tilsæt mere koldt vand lidt ad gangen. Hvis du vil have persille i dressingen, kan du køre den med fra starten. Tilsæt mere koldt vand, til din dressing har den cremede konsistens, du ønsker. Smag til med salt og citron.