Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vegetariske madmuffins med rødbede er en smukt og virkelig velsmagende grønt (og rødt!) alternativ til den traditionelle julemad.
Jeg tror, de fleste vegetarer har prøvet, at den vegetariske julemad nemt kommer til at begrænse sig til det, kødspiserne får til jul – bare minus kød. Og måske en salat. Sagen er jo, at juletraditionerne med kød har været dominerende i århundreder, og det tager tid at udvikle og opbygge veneration for nye, grønnere juletraditioner.
En af de vegetariske juleretter, der dog har bidt sig fast, er nøddepostejen med svampe. Den har jeg selv bagt i flere årtier, og den er stadig et hit. Og det er nok fordi, mange forbinder svampe og nødder med lidt ekstra lækker vintermad.
Men heldigvis er der mange andre muligheder for at tilføje nye vegetarretter på julebordet. Opskriften her har jeg udviklet ud fra i hvert fald 3 kriterier:
Vegetariske madmuffins med rødbede er en smukt og virkelig velsmagende grønt (og rødt!) alternativ til den traditionelle julemad. De smager selvfølgelig lige godt hele året. Jeg har bare krydret dem, så de passer til julemaden. Og givet dem en lidt festlig indpakning, der pynter på julebordet.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
De små madmuffins smager skønt af både rødbede, lidt selleri, æble og godt med nødder. Hvis du savner et par ekstra forslag til vegetarretter i julen, kan det være:
I opskriften på nøddepostejen finder du også opskriften på en nem og supergod svampesauce.
En vegetarisk julemiddag går rigtig fint i spænd med alt det klassiske og lidt luksusprægede tilbehør som fx:
Jeg spiser selv vegetarisk langt de fleste dage, og derfor har jeg også tænkt, at der skal være noget at vælge imellem til en julemiddag. Oftest laver jeg en nøddepostej med svampe til vegetarerne, og den smager virkelig også godt. Men jeg fik lyst til at eksperimentere med den flotte røde farve fra rødbederne – en rigtig julefarve – og gerne med en lidt mere festlig præsentation. Uden det blev for besværligt.
Det blev til disse fine madmuffins, der er bagt i muffinforme med butterdej i bunden. Du kan selvfølgelig også servere dem til en julefrokost – og bliver der en rest, kan de fryses ned til en anden dag.
Som hverdagsmad kan du også sagtens bage dem uden butterdej.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)