Scan for at gå til opskrift
Madmuffins med rødbede - fin julemad
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t
Til farsen skal du bruge:
- 75 g løg
- 1 fed hvidløg (evt.)
- 250 g rødbeder (skrællet vægt)
- 75 g æble (vejet uden kernehus)
- 50 g selleri (renset vægt)
- 150 g hasselnødder
- olivenolie (til stegning)
- 1 dåse kidneybønner (drænede)
- 2 æg
- 75 g havregryn
- 2 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk salt
Husk også:
- 1 pakke butterdej (6 små plader)
- lidt ekstra nødder til pynt (hakkede)
Gør alle grønsager klar: Skræl rødbeder, pil løg og hvidløg, fjern kernehus fra æblet og rens selleri.
Brug din foodprocessor – det er nemmest: Kør først nødderne igennem på skivefunktionen, så de nærmest bliver nøddeflager. (Kan også bare hakkes). Sæt til side.
Hak løg og hvidløg ret fint. Hæld dem over i en god stor gryde med lidt olie i bunden, og steg ved middelvarme, til løgene er klare.
Kør imens kidneybønner, og havregryn og æg i foodprocessoren, til det er nogenlunde jævnt. Sæt til side.
Skift til den fine rivefunktion, og riv rødbeder, æbler og selleri. Hæld dem op til løgene i gryden, og lad det simre under låg i 10 minutter.
Tag gryden af varmen, og vend alle ingredienser til farsen sammen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rul butterdejen lidt ud (så hver plade er ca. 22 * 11 cm), og skær dem igennem til kvadrater 11 * 11 cm. Smør dine muffinforme, og læg et stykke butterdej i bunden af hver. Fordel rødbedefarsen ovenpå, og pynt med lidt nødder på toppen.
Bag dem i 30-35 minutter.