Scan for at gå til opskrift
	
        
            
				
				
				
				
				Madmuffins med rødbede - fin julemad
				
				
                
				Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t
 
			 
         
     
 
	
  		Til farsen skal du bruge:
- 75 g løg
 - 1 fed hvidløg (evt.)
 - 250 g rødbede (skrællet vægt)
 - 75 g æble (vejet uden kernehus)
 - 50 g knoldselleri (renset vægt)
 - 150 g hasselnødder
 - olivenolie (til stegning)
 - 1 dåse kidney bønner (drænede)
 - 2 æg
 - 75 g havregryn
 - 2 tsk tørret timian
 - 1 tsk tørret rosmarin
 - 1 tsk salt
 
Husk også:
- 1 pakke butterdej (6 små plader)
 - nødder  (til pynt, hakkede)
 
 
		
		
		
	 
	
		Gør alle grønsager klar: Skræl rødbeder, pil løg og hvidløg, fjern kernehus fra æblet og rens selleri.
Brug din foodprocessor – det er nemmest: Kør først nødderne igennem på skivefunktionen, så de nærmest bliver nøddeflager. (Kan også bare hakkes). Sæt til side.
Hak løg og hvidløg ret fint. Hæld dem over i en god stor gryde med lidt olie i bunden, og steg ved middelvarme, til løgene er klare.
Kør imens kidneybønner, og havregryn og æg i foodprocessoren, til det er nogenlunde jævnt. Sæt til side.
Skift til den fine rivefunktion, og riv rødbeder, æbler og selleri. Hæld dem op til løgene i gryden, og lad det simre under låg i 10 minutter.
Tag gryden af varmen, og vend alle ingredienser til farsen sammen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rul butterdejen lidt ud (så hver plade er ca. 22 * 11 cm), og skær dem igennem til kvadrater 11 * 11 cm. Smør dine muffinforme, og læg et stykke butterdej i bunden af hver. Fordel rødbedefarsen ovenpå, og pynt med lidt nødder på toppen.
Bag dem i 30-35 minutter.