Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Madmuffins med rødbede – vegetarisk julemad

Madmuffins med rødbede - fin julemad

Antal 12 stk.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

Til farsen skal du bruge:
  • 75 g løg
  • 1 fed hvidløg (evt.)
  • 250 g rødbeder (skrællet vægt)
  • 75 g æble (vejet uden kernehus)
  • 50 g selleri (renset vægt)
  • 150 g hasselnødder
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 dåse kidneybønner (drænede)
  • 2 æg
  • 75 g havregryn
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
Husk også:
  • 1 pakke butterdej (6 små plader)
  • lidt ekstra nødder til pynt (hakkede)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Gør alle grønsager klar: Skræl rødbeder, pil løg og hvidløg, fjern kernehus fra æblet og rens selleri.
  • Brug din foodprocessor – det er nemmest: Kør først nødderne igennem på skivefunktionen, så de nærmest bliver nøddeflager. (Kan også bare hakkes). Sæt til side.
  • Hak løg og hvidløg ret fint. Hæld dem over i en god stor gryde med lidt olie i bunden, og steg ved middelvarme, til løgene er klare.
  • Kør imens kidneybønner, og havregryn og æg i foodprocessoren, til det er nogenlunde jævnt. Sæt til side.
  • Skift til den fine rivefunktion, og riv rødbeder, æbler og selleri. Hæld dem op til løgene i gryden, og lad det simre under låg i 10 minutter.
  • Tag gryden af varmen, og vend alle ingredienser til farsen sammen.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul butterdejen lidt ud (så hver plade er ca. 22 * 11 cm), og skær dem igennem til kvadrater 11 * 11 cm. Smør dine muffinforme, og læg et stykke butterdej i bunden af hver. Fordel rødbedefarsen ovenpå, og pynt med lidt nødder på toppen.
  • Bag dem i 30-35 minutter.