Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Tøm køleskabet på græsk - og få en vidunderlig græsk boureki - en vegetarret med squash, løg og kartofler. Eller hvad du har :-)
Börek er det tyrkiske navn for det, der i Grækenland hedder boureki – er en herlig græsk vegetarret, der originalt bliver lavet med squash, løg og kartofler. Her har jeg improviseret lidt efter køleskabets beholdning, og det kan du også gøre. Se tips under opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du kan sagtens variere indholdet i din börek lidt efter, hvad dit køleskab ligger inde med. Og selv er jeg ikke så god til at følge en opskrift alt for slavisk – heller ikke min egen opskrift – så jeg har efterhånden testet den med lidt af hvert. I squashsæsonen får den squash som originalen … men senere på efteråret og vinteren laver jeg den med græskar og andre rodfrugter. Så får jeg en anderledes vegetarisk boureki – og jeg får tømt køleskabet.
(Og hvorfor skriver jeg både börek og boureki? Fordi så er opskriften nemmere at finde for onkel Google).
Opskriften her er inspireret af min mor, der havde haft næsen ude i køkkenet på nogle små restauranter på Kreta. Og det er helt i hendes ånd, at jeg heller ikke følger hendes oprindelige foreskrifter 😉 Hun lavede altid om på noget, når hun først kom i gang.
Jeg mener også, jeg har fået den på det græske fastland – og i Tyrkiet i andre variationer. Og indrømmet, jeg freestyler med indholdet. Men med lidt feta, kanel og spidskommen lander smagen helt rigtigt alligevel.
Faktisk er det en god idé at starte en börek med at kigge i køleskabet. Madspild kan vi jo ikke li’ – så her får du et par tips til, hvad en den kan indeholde:
Prøv dig frem – og få tømt køleskabet 🙂
Börek er god med en grøn salat eller en grønkålssalat til.
Hvis du er til græske vegetarretter, så tjek også:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Mums!
Prøvede retten uden Hokkaido men med kartoffel skiver i stedet, og uden butterdejslåg, som vi fik den på en restaurant på Kreta. Det smagte rigtigt godt. Lækkert.
Hej Thomas,
Dejligt at høre! Det er lige præcis sådan, opskriften skal bruges, synes jeg. Og smagen af Kreta er bestemt ikke det værste …
Tak fordi du læser med 🙂 Kh Bodil