Scan for at gå til opskrift
Börek - vegetarisk græsk boureki
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet 1 time t 15 minutter min
Grønsagerne først:
- 350 g kartofler (skrællet vægt)
- 3 løg
- 350 g squash (alternativt rodfrugter, græskar)
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
Til fyldet skal du også bruge:
- 1 dl fine havregryn
- 200 g ost (fx en blanding af feta og cheddar eller mozarella)
- 2 æg
- ½ tsk kanel
- 1 tsk spidskommen
- ½ bundt frisk mynte
- 1 tsk salt
På toppen skal du bruge:
- 2 plader plader butterdej (de små i papæsker - ellers er 1 nok)
- 1 æg
- sesamfrø
Pil løg og hvidløg. Skur eller skræl rodfrugter. Snit det hele i fine skiver, gerne på mandolinjern eller i maskine. Varm det op i lidt olie i en gryde, mens du jævnligt rører rundt – det tager 10-15 minutter. Tag gryden af af varmen, når grønsagerne er næsten møre.
Riv eller findel osten, og hak mynten fint. Tilsæt til fyldet sammen med de øvrige ingredienser. Rør det sammen. Fordel fyldet i et fad på ca. 23 x 23 cm (kan også være et kvadratisk, rundt eller ovalt fad).
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rul butterdejen ud, så den passer til dit fad. Læg den over fyldet, pensl med æg, og drys med sesamfrø. Du kan pensle med æg igen til sidst – så sidder frøene godt fast.
Vupti – bag den i ovnen i ca. 45 minutter, til toppen er gylden.