Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Börek - vegetarisk græsk boureki

Börek - vegetarisk græsk boureki

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 15 minutter

Ingredienser

Grønsagerne først:
  • 350 g kartofler (skrællet vægt)
  • 3 løg
  • 350 g squash (alternativt rodfrugter, græskar)
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
Til fyldet skal du også bruge:
  • 1 dl fine havregryn
  • 200 g ost (fx en blanding af feta og cheddar eller mozarella)
  • 2 æg
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ bundt frisk mynte
  • 1 tsk salt
På toppen skal du bruge:
  • 2 plader plader butterdej (de små i papæsker - ellers er 1 nok)
  • 1 æg
  • sesamfrø

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil løg og hvidløg. Skur eller skræl rodfrugter. Snit det hele i fine skiver, gerne på mandolinjern eller i maskine. Varm det op i lidt olie i en gryde, mens du jævnligt rører rundt – det tager 10-15 minutter. Tag gryden af af varmen, når grønsagerne er næsten møre.
  • Riv eller findel osten, og hak mynten fint. Tilsæt til fyldet sammen med de øvrige ingredienser. Rør det sammen. Fordel fyldet i et fad på ca. 23 x 23 cm (kan også være et kvadratisk, rundt eller ovalt fad).
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul butterdejen ud, så den passer til dit fad. Læg den over fyldet, pensl med æg, og drys med sesamfrø. Du kan pensle med æg igen til sidst – så sidder frøene godt fast.
  • Vupti – bag den i ovnen i ca. 45 minutter, til toppen er gylden.