Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Cookies med marcipan og chokolade er nemme lyse cookies, der smager skønt af marcipan, vanilje og mørk chokolade. Sprøde i kanten, bløde og seje i midten, helt som de skal være.
Snup dem til en god kop kaffe eller te - måske som en mini-dessert til den søde tand.
Jeg synes, cookies skal have en sprød kant og en mere sej – eller chewy – midte. Derfor river jeg marcipanen i dejen. Det fordeler den lækre smag bedst – og giver de færdige cookies det helt rigtige bid i midten.
Her får du den nemme opskrift og tips til:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Har du tænkt over, at dine cookies nogle gange flyder ud – og andre gange ikke? Nu har jeg fundet forklaringen, i hvert fald den praktiske del af den:
Jeg foretrækker oftest det sidste – og derfor lægger jeg dejen på køl først. Og derfor er marcipan-cookies faktisk særdeles velegnet til næste tip herunder …
For øvrigt: Du kan sagtens lave disse cookies større, hvis du synes. Så skal du bare justere bagetiden lidt op også.
Som med andre cookies kan du lave en stor portion dej – og kun bage de cookies, du skal bruge i dag. Start evt. med at lægge al dejen (fordelt i 4 ruller) i køleskabet, og bag så dem, du gerne vi ha’ i dag.
Resten af rullerne foreslår jeg, at du lægger i køleskabet eller i fryseren. Så kan du bage dem, når der opstår pludselig cookie-sult!
Hvis du foretrækker det, kan du også lave kugler af dejen med en isske og fryse dem ned – sørg for, at de bliver frosset ned adskilt, så kan du samle dem i en box senere. Kuglerne kan du lægge direkte på en bageplade og bare lade dem tø op, mens ovnen bliver varm.
Dejen kan holde sig ca. 3 måneder i en dybfryser ved -18 grader.
Hvis du har lyst, kan du fint udskifte den mørke chokolade med fx:
Du kan også udelade mandelsplitterne på toppen.
Hvis du ikke har marcipan i huset, vil jeg foreslå, du bager en anden slags småkager. Du kan se alle mine opskrifter på småkager her.
Der er noget, der siger mig, at småkager er lidt mormor-agtigt. Men cookies – de går åbenbart aldrig af mode.
Så lad os kalde de her småkager med marcipan for cookies. Selvom jeg jo faktisk er momor.
Nå. I min bog er cookies typisk større end småkager, men det bestemmer man jo selv. Den samme dej kan lave små småkager og store cookies!
Men tilbage til spørgsmålet. Min familie er afgjort sådan nogen, der altid har småkager i en dåse et sted. Min mor havde altid flere slags – det kan jeg ikke prale af. Men mine piger ved det, når de kommer på besøg (og bliver meget overraskede, hvis det ikke er tilfældet!). Jeg elsker selv en småkage – eller altså en cookie – til min te om aftenen (selvom jeg sikkert burde lade være), men andre får også glæde af dem. Når vores landbrugsmedhjælper kommer på besøg, får han kaffe og en småkage. Når vi skal ud til middag hos venner, tager vi ikke bare en flaske eller buket med – vi tager også småkager med, og det er et ret populært indslag.
Vil du gerne kunne servere lidt sødt til en kop kaffe, er cookies svaret. De er hurtige at bage – og hvis du bruger tricket ovenfor, kan du servere friskbagte cookies på ingen tid. Bare snup dejen ud af køleskabet eller fryseren.
De fleste siger også ja tak til en cookie, hvor flere måske synes, at et helt stykke kage er lige i overkanten. (Sjovt nok kan de så spise 3-4 cookies uden problemer …)
Og så holder cookies sig fint i en kagedåse i en uge eller to (eller mere). Undtagen når de bliver spist!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)