Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hvis du har børn, er de her småkager med chokolade og nødder svære at komme uden om. Sprød kant, knasende nødder og chokolade, der smelter på tungen – en ægte klassiker. Og jeg skulle hilse at sige, at den også er populær blandt voksne børn ;-)

Hvilken slags sukker i chokoladecookies?

Jeg bager mine chokoladesmåkager med en blanding af brun farin og rørsukker. Farinen gør noget godt for smagen, og rørsukkeret giver den gode, sprøde kant. Hvis du vil have endnu mere smæk på smagen, kan du vælge muscovadosukker i stedet for farin. Den lyse variant giver en lidt karamelagtig smag – den mørke er næsten ovre i lakrids.

Ha’ dej til chokoladesmåkager klar i fryseren

Småkager med chokolade og nødder er bedst friske. Men du kan roligt lave dej til en stor portion og bare fryse noget af dejen ned – enten i ruller eller skåret ud i stykker. Så kan du bage friske småkager med chokolade på rekordtid en anden dag.

Du kan bare rulle dejen i stænger, pakke dem i smørrebrødspapir. Så kan du vælge:

  • Læg rullerne i fryseren. Så kan du tage en stang ud, når småkagesulten melder sig. Du skal nok lige lade den ligge på køkkenbordet i 10 minutter, til den kan skæres.
  • Eller skær rullen ud i passende stykker med det samme, og frys dem ned. Så kan de komme direkte på bagepladen fra fryseren.
  • Hvis du synes, det er nemmere, kan du også forme dejen til kugler med en isske og fryse dem ned enkeltvis. Så er de lige til at lægge på en bageplade næste gang.

Frysertricket er for øvrigt også særdeles velegnet til mine lakridssmåkager og de knap så kendte, men virkelig lækre drømmekage småkager – så kan du have flere slags småkager klar til den pludselige småkagesult eller de uventede gæster.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Småkager med chokolade og nødder

Desserter og kager

Du skal bruge:

  • 150 g smør (stuetemperatur)

  • 150 g rørsukker

  • 100 g farin

  • 2 æg (stuetemperatur)

  • 250 g hvedemel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk natron

  • 250 g mørk chokolade (reklamelink) – du kan også bruge en god pladechokolade

  • 100 g nødder eller mandler – eller en blanding

Sådan gør du:

  1. Hak chokolade og nødder groft.

    Tip: Chokoladeknapper skal ikke hakkes.

  2. Rør smør, sukker og farin godt sammen (håndmixer eller røremaskine). Tilsæt æg, mel, vaniljesukker, natron og salt på én gang, og rør hurtigt dejen jævn. Tilsæt så chokolade og nødder, og rør, til de er fordelt. Ikke længere!

  3. Læg bagepapir på 1 plader (eller 2) Tag dejen ud på bordet, og rul den ca. 25 cm lange stænger – tykkelse som et kosteskaft.

  4. Hvis du har tid – læg stængerne i køleskabet en times tid eller mere. Så er de nemmere at skære.

  5. Overvej, hvor mange cookies, der skal spises i dag – og skær dem op i ca. 2 cm lange stykker (eller den størrelse, du synes). Sæt dem på skærefladen på bagepapiret. God afstand – de flyder noget ud.

  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag dine cookies 8-15 minutter (efter størrelse), til de har sprøde kanter. De må gerne være bløde indeni.

  7. Gem de overskydende ruller i fryseren. Hvis der er nogen :-) Se tip ovenfor.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvilken chokolade i småkagerne?

Du kan enten bruge en god pladechokolade. Eller brug de allerbedste chokoladeknapper, du bare hælder ud af posen. Nul hak.

Selv er jeg blevet uforbederlig fan af Belgiske Callebaut. Det er bare toppen af poppen, både hvad angår smag og egenskaber. Jeg køber rask væk 2,5 kg (!) – reklamelink der –  og dem får jeg brugt til alverdens lækre bageprojekter. Og til overtræk, når jeg er i det humør. De holder sig længe, bare de ikke står for varmt (helst max 20 grader).

Opskriften linker til den ‘lille’ pose med 1 kg chokoladeknapper.

Hvis du køber chokolade via et af mine links, er du med til at støtte min blog med et lillebitte beløb. Og jeg siger ydmygt tak. Bloggen er mit con amore-projekt, som jeg lægger talrige timer i hver uge uden at få en krone for det. Det er mit valg. Men det vil da være skønt at få et lille tilskud til den tekniske drift og support, jeg betaler for.

Din pris på chokoladen er den samme, og jeg har valgt at linke til den butik, der generelt har den bedste pris på Callebaut.

Småkager med chokolade og nødder

Måske også noget for dig?

10 kommentarer til Småkager med chokolade og nødder

  1. Jeg lavede en dobbelt portion til vores bustur til Frankrig og de gik som “varmt brød” – meget lækre.
    Det er bestemt ikke sidste gang denne produktion igangsættes

  2. Tænker at bage disse lækre småkager til vores sølvbryllup og vil gerne være lidt på forkant. Kan de holde sig i dåse i en god uges tid?

    1. Hej Inger, det kan de sagtens! Bare sørg for, at du bager dem sprøde – så kan de holde sig sådan længe (allerbedst i en tæt plastpose i dåsen). God fornøjelse! Kh Bodil

    1. Hej Christina, der bliver ca. 55 stk af portionen. Men du behøver ikke bage dem alle på én gang :-) God bagelyst! Kh Bodil

  3. Fantastiske chokoladesmåkager -intet mindre! For mange år siden mistede jeg min opskrift på favoritopskriften på chokoladesmåkager og disse minder så meget om den, så nu blir det disse, der er favorit! Jeg bagte nogle flere i går, – havde børnebørn på besøg og de udbrød alle som én :”ummm mormor, hvad er det der dufter så godt!!” …. Og ikke ret længe efter fik de selvfølgelig lov at smage til deres store glæde … og også min! TAK

    1. Hej Karen Vibeke, ej, det var dog den bedste kommentar – tusind tak! Også min ældstes favorit. Hun bliver nærmest lidt fornærmet, hvis det ikke er dem jeg bager … haha. Rigtig god fornøjelse med opskriften, mange gange, kan jeg forstå. Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.