Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hvis du har børn, er de her småkager med chokolade og nødder svære at komme uden om. Sprød kant, knasende nødder og chokolade, der smelter på tungen – en ægte klassiker. Og jeg skulle hilse at sige, at den også er populær blandt voksne børn ;-)

Hvilken slags sukker i chokoladecookies?

Jeg bager mine chokoladesmåkager med en blanding af brun farin og rørsukker. Farinen gør noget godt for smagen, og rørsukkeret giver den gode, sprøde kant. Hvis du vil have endnu mere smæk på smagen, kan du vælge muscovadosukker i stedet for farin. Den lyse variant giver en lidt karamelagtig smag – den mørke er næsten ovre i lakrids.

Ha’ dej til chokoladesmåkager klar i fryseren

Småkager med chokolade og nødder er bedst friske. Men du kan roligt lave dej til en stor portion og bare fryse noget af dejen ned – enten i ruller eller skåret ud i stykker. Så kan du bage friske småkager med chokolade på rekordtid en anden dag.

Du kan bare rulle dejen i stænger, pakke dem i smørrebrødspapir. Så kan du vælge:

  • Læg rullerne i fryseren. Så kan du tage en stang ud, når småkagesulten melder sig. Du skal nok lige lade den ligge på køkkenbordet i 10 minutter, til den kan skæres.
  • Eller skær rullen ud i passende stykker med det samme, og frys dem ned. Så kan de komme direkte på bagepladen fra fryseren.
  • Hvis du synes, det er nemmere, kan du også forme dejen til kugler med en isske og fryse dem ned enkeltvis. Så er de lige til at lægge på en bageplade næste gang.

Frysertricket er for øvrigt også særdeles velegnet til mine lakridssmåkager og de knap så kendte, men virkelig lækre vancouver småkager – så kan du have flere slags småkager klar til den pludselige småkagesult eller de uventede gæster.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Småkager med chokolade og nødder

Desserter og kager

Du skal bruge:

  • 150 g smør (stuetemperatur)

  • 150 g rørsukker

  • 100 g farin

  • 2 æg (stuetemperatur)

  • 250 g hvedemel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk natron

  • 250 g mørk chokolade

  • 100 g nødder eller mandler – eller en blanding

Sådan gør du:

  1. Hak chokolade og nødder groft.

  2. Rør smør, sukker og farin godt sammen (håndmixer eller røremaskine). Tilsæt æg, mel, vaniljesukker, natron og salt på én gang, og rør hurtigt dejen jævn. Tilsæt så chokolade og nødder, og rør, til de er fordelt. Ikke længere!

  3. Læg bagepapir på 1 plader (eller 2) Tag dejen ud på bordet, og rul den ca. 25 cm lange stænger – tykkelse som et kosteskaft.

  4. Hvis du har tid – læg stængerne i køleskabet en times tid eller mere. Så er de nemmere at skære.

  5. Overvej, hvor mange cookies, der skal spises i dag – og skær dem op i ca. 2 cm lange stykker (eller den størrelse, du synes). Sæt dem på skærefladen på bagepapiret. God afstand – de flyder noget ud.

  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag dine cookies 8-15 minutter (efter størrelse), til de har sprøde kanter. De må gerne være bløde indeni.

  7. Gem de overskydende ruller i fryseren. Hvis der er nogen :-) Se tip ovenfor.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Småkager med chokolade og nødder

Måske også noget for dig?

6 kommentarer til Småkager med chokolade og nødder

  1. Jeg lavede en dobbelt portion til vores bustur til Frankrig og de gik som “varmt brød” – meget lækre.
    Det er bestemt ikke sidste gang denne produktion igangsættes

  2. Tænker at bage disse lækre småkager til vores sølvbryllup og vil gerne være lidt på forkant. Kan de holde sig i dåse i en god uges tid?

    1. Hej Inger, det kan de sagtens! Bare sørg for, at du bager dem sprøde – så kan de holde sig sådan længe (allerbedst i en tæt plastpose i dåsen). God fornøjelse! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.