Hvis du har børn, er chokoladecookies svære at komme uden om. Sprød kant, knasende nødder og chokolade, der smelter på tungen – en ægte klassiker. Og jeg skulle hilse at sige, at den også er populær blandt voksne børn ;-)
Sukker, farin, muscovado – eller hva’?
Jeg bager mine chokoladecookies med en blanding af brun farin og rørsukker. Farinen gør noget godt for smagen, og råsukkeret giver den gode, sprøde kant. Hvis du vil have endnu mere smæk på smagen, kan du vælge muscovadosukker i stedet for farin. Den lyse variant giver en lidt karamelagtig smag – den mørke er næsten ovre i lakrids.
Ha’ dej til chokoladecookies klar i fryseren
Chokoladecookies er bedst friske. Men du kan roligt lave dej til en stor portion og bare fryse noget af dejen ned i ruller. Så kan du bage friske småkager med chokolade på rekordtid en anden dag.
Du kan bare rulle dejen i stænger, pakke dem i smørrebrødspapir og lægge dem i fryseren. Så kan du tage en stang ud, når småkagesulten melder sig. Du skal nok lige lade den ligge på køkkenbordet i 10 minutter, til den kan skæres.
Du kan også forme dejen til kugler med en isske og fryse dem ned enkeltvis. Så er de lige til at lægge på en bageplade næste gang.
Frysertricket er for øvrigt også særdeles velegnet til mine lakridssmåkager – så kan du have flere slags småkager klar til den pludselige småkagesult eller de uventede gæster.