
Hvis du har børn, er de her småkager med chokolade og nødder svære at komme uden om. Sprød kant, knasende nødder og chokolade, der smelter på tungen – en ægte klassiker. Og jeg skulle hilse at sige, at den også er populær blandt voksne børn ;-)
Hvilken slags sukker i chokoladecookies?
Jeg bager mine chokoladesmåkager med en blanding af brun farin og rørsukker. Farinen gør noget godt for smagen, og rørsukkeret giver den gode, sprøde kant. Hvis du vil have endnu mere smæk på smagen, kan du vælge muscovadosukker i stedet for farin. Den lyse variant giver en lidt karamelagtig smag – den mørke er næsten ovre i lakrids.

Ha’ dej til chokoladesmåkager klar i fryseren
Småkager med chokolade og nødder er bedst friske. Men du kan roligt lave dej til en stor portion og bare fryse noget af dejen ned – enten i ruller eller skåret ud i stykker. Så kan du bage friske småkager med chokolade på rekordtid en anden dag.
Du kan bare rulle dejen i stænger, pakke dem i smørrebrødspapir. Så kan du vælge:
- Læg rullerne i fryseren. Så kan du tage en stang ud, når småkagesulten melder sig. Du skal nok lige lade den ligge på køkkenbordet i 10 minutter, til den kan skæres.
- Eller skær rullen ud i passende stykker med det samme, og frys dem ned. Så kan de komme direkte på bagepladen fra fryseren.
- Hvis du synes, det er nemmere, kan du også forme dejen til kugler med en isske og fryse dem ned enkeltvis. Så er de lige til at lægge på en bageplade næste gang.
Frysertricket er for øvrigt også særdeles velegnet til mine lakridssmåkager og de knap så kendte, men virkelig lækre vancouver småkager – så kan du have flere slags småkager klar til den pludselige småkagesult eller de uventede gæster.
Jeg lavede en dobbelt portion til vores bustur til Frankrig og de gik som “varmt brød” – meget lækre.
Det er bestemt ikke sidste gang denne produktion igangsættes
Hej Lene
Tak for en sød kommentar – det lyder som en skøn madpakke på en lang bustur.
Kh Bodil
Tænker at bage disse lækre småkager til vores sølvbryllup og vil gerne være lidt på forkant. Kan de holde sig i dåse i en god uges tid?
Hej Inger, det kan de sagtens! Bare sørg for, at du bager dem sprøde – så kan de holde sig sådan længe (allerbedst i en tæt plastpose i dåsen). God fornøjelse! Kh Bodil
De blev perfekte! Tak for en skøn opskrift.
Kh Inger
Tak Inger – det gør mig så glad at høre! Kh Bodil