Scan for at gå til opskrift
Småkager med chokolade og nødder
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet 1 time t 30 minutter min
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 150 g rørsukker
- 100 g farin
- 2 æg (stuetemperatur)
- 250 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk natron
- 250 g mørk chokolade
- 100 g nødder
Hak chokolade og nødder groft.
Rør smør, sukker og farin godt sammen (håndmixer eller røremaskine). Tilsæt æg, mel, vaniljesukker, natron og salt på én gang, og rør hurtigt dejen jævn. Tilsæt så chokolade og nødder, og rør, til de er fordelt. Ikke længere!
Læg bagepapir klar. Tag dejen ud på bordet, del den i 4, og rul dem til ca. 20 cm lange stænger – tykkelse som et kosteskaft.
Hvis du har tid – læg stængerne i køleskabet en times tid eller mere. Så er de nemmere at skære, og småkagerne mere formstabile.
Overvej, hvor mange småkager, der skal spises i dag – og skær dem op i ca. 2 cm lange stykker (eller den størrelse, du synes). Sæt dem på skærefladen på bagepapiret. God afstand – de flyder lidt ud.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag dine chokoladesmåkager 10 minutter eller mere (efter størrelse), til de har sprøde kanter. De må gerne være lidt bløde indeni, men du kan først vurdere konsistensen, når de er kølet af.
Gem de overskydende ruller i fryseren. Hvis der er nogen :-) Se tip nedenfor.