Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Småkager med chokolade og nødder

Småkager med chokolade og nødder

Antal 50 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Køletid 1 time
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g rørsukker
  • 100 g farin
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 250 g mørk chokolade
  • 100 g nødder

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak chokolade og nødder groft.
  • Rør smør, sukker og farin godt sammen (håndmixer eller røremaskine). Tilsæt æg, mel, vaniljesukker, natron og salt på én gang, og rør hurtigt dejen jævn. Tilsæt så chokolade og nødder, og rør, til de er fordelt. Ikke længere!
  • Læg bagepapir klar. Tag dejen ud på bordet, del den i 4, og rul dem til ca. 20 cm lange stænger – tykkelse som et kosteskaft.
  • Hvis du har tid – læg stængerne i køleskabet en times tid eller mere. Så er de nemmere at skære, og småkagerne mere formstabile.
  • Overvej, hvor mange småkager, der skal spises i dag – og skær dem op i ca. 2 cm lange stykker (eller den størrelse, du synes). Sæt dem på skærefladen på bagepapiret. God afstand – de flyder lidt ud.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag dine chokoladesmåkager 10 minutter eller mere (efter størrelse), til de har sprøde kanter. De må gerne være lidt bløde indeni, men du kan først vurdere konsistensen, når de er kølet af.
  • Gem de overskydende ruller i fryseren. Hvis der er nogen :-) Se tip nedenfor.