Scan for at gå til opskrift
Cookies med marcipan og chokolade
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet 1 time t 22 minutter min
- 235 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt (fint)
- 1 tsk vaniljepulver
- 175 g brun farin
- 175 g sukker
- 200 g smør (stuetemperatur)
- 1 stort æg (stuetemperatur)
- 100 g marcipan
- 150 g mørk chokolade (knapper eller hakket )
- 50 g mandelsplitter
Start med at sætte smør og æg frem, så det får stuetemperatur. Hak chokoladen, hvis du ikke bruger chokoladeknapper.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og vaniljepulver i en skål. Riv marcipan groft, bare oveni melblandingen. Sæt til side.
Pisk brun farin, sukker og blødt smør med en elpisker eller i maskine. Tilsæt æg. Pisk, til massen er lys og luftig (5-8 minutter).
Tilsæt melblandingen og den revne marcipan, og pisk dejen sammen ved lav hastighed. Tilsæt chokoladen til sidst.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i fire, og form hver klump dej til en rulle, ca. 20 cm lang. Pak rullerne i madpapir, og læg dem i køleskabet i mindst en time, gerne flere dage.
Tip: Hvis du ikke vil bage alle småkagerne i dag – læg nogle ruller dej i fryseren.
Bagetid: Beklæd to bageplader med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag så en rulle dej ud af køleskabet. Skær den i 12-14 lige tykke skiver, og læg dem med skærefladen opad på bagepapiret (god afstand!)
Drys mandelsplitter ovenpå.
Bag dine marcipan-cookies i ca. 8-12 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.