Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Ta' med gulerødderne til Marokko - og mød appelsiner, mynte, abrikoser, ristede mandler og ras el hanout. En sand eksplosion af sol og varme.
Vil du gerne give din gulerodssalat en ny twist med både friskhed og varme krydderier? Så vil jeg gerne invitere dig med på en tur i det marokkanske køkken. Det giver en sand eksplosion af sol og varme i din mad.
Jeg er altid på jagt efter gode frokostsalater, og det betyder, at der skal proteiner i. Derfor har min gulerodssalat også fået ristede kikærter, godt krydret med det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout. Ras el hanout er vel for det marokkanske køkken, hvad karry er for det indiske. Det findes i et hav af varianter, og du kan også lave det selv. Det springer jeg dog over denne gang. Tjek krydderihylden der, hvor du køber mere eksotiske madvarer – så er du kørende.
Du kan også sagtens lave salaten uden kikærterne. Det er hurtigere, og det fungerer rigtig fint, hvis du bruger den som tilbehør til din aftensmad. Eller har andre proteiner til din frokost.
Gulerodssalaten vil også være et godt valg til den marokkanske lammegryde.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Ligger der en pose lidt trætte vintergulerødder i dit køleskab, så er de også rigtig godt placeret i en krydret gulerodssalat. Hvis du lige vil have det sprøde frem i gulerødderne, så skræl dem og sæt dem i vand først. Så bliver de knasende sprøde på et par timer. Det skyldes osmose, som du kan læse mere om her på Wikipedia – eller i min mere madvenlige version her. Så hvis nogen spørger mig, hvorfor jeg har skrællede gulerødder i køleskabet – i vand! – så er svaret enten: Osmose. Eller: Jeg kan bedst li’ sprøde gulerødder 😉
Hvis du har tid, så rist mandlerne ved lav temperatur i ovnen – så slipper du for, at de danner ukontrollerede mængder akrylamid (som højst sandsynligt er kræftfremkaldende). Prøv ved 145 grader, 20-30 minutter. Du kan også bruge nødder eller det knas, du nu holder mest af.
Kan du ikke finde ras el hanout hos din grønthandler, så tjek, hvor du kan købe denne her fra Mill & Mortar. Eller find en opskrift på det store internet.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Lækker salat. Improviserede lidt og tilføjede frisk spinat. Det fungerede fint. Fik freestyle veggedeller til ?
Hej Henrik, tak for din kommentar! Spinat lyder som en god tilføjelse 🙂 Og dellerne, ikke mindst! Kh Bodil