Scan for at gå til opskrift
Marokkansk gulerodssalat med kikærter og mynte
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Køletid 10 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk raz el hanout (marokkansk blandingskrydderi)
- 2 spsk olivenolie
- 7 gulerødder (gerne flere farver)
- 1 appelsin
- 5 tørrede abrikoser
- ½ bundt frisk mynte
- 10 mandler (eller nødder)
Til dressingen skal du bruge:
- ½ appelsin (saften)
- ½ lime (saften)
Fordel mandlerne på en bageplade, og sæt den ind i ovnen. Tænd på 180 grader varmluft. Giv mandlerne ca. 10 minutter.
Dræn kikærterne, og dup dem tørre. Vend dem i olie og raz el hanout, bred dem ud på et stykke bagepapir, sæt dem ind til mandlerne i ovnen, og giv dem ca. 30 minutter, til de er sprøde. Imens …
Skræl gulerødderne, og gør dem klar til salaten. Jeg har givet mine en tur i min spiralizer – du kan også bruge mandolinjern eller lave lange tynde strimler med en tyndskræller.
Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker. Skær abrikoserne i tynde skiver, skyl og hak myntebladene groft, og hak mandlerne groft.
Når kikærterne er færdige - lad dem køle af 10 minutter.
Bland gulerødder, appelsin, abrikoser og mynte med saften af den halve appelsin og lidt lime. Arranger salaten på et fad, drys med mandlerne, og fordel de afkølede kikærter i kanten. Server!