Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gulerodssalat - marokkansk salat med appelsin og mynte

Marokkansk gulerodssalat med kikærter og mynte

Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 10 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk raz el hanout (marokkansk blandingskrydderi)
  • 2 spsk olivenolie
  • 7 gulerødder (gerne flere farver)
  • 1 appelsin
  • 5 tørrede abrikoser
  • ½ bundt frisk mynte
  • 10 mandler (eller nødder)
Til dressingen skal du bruge:
  • ½ appelsin (saften)
  • ½ lime (saften)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Fordel mandlerne på en bageplade, og sæt den ind i ovnen. Tænd på 180 grader varmluft. Giv mandlerne ca. 10 minutter.
  • Dræn kikærterne, og dup dem tørre. Vend dem i olie og raz el hanout, bred dem ud på et stykke bagepapir, sæt dem ind til mandlerne i ovnen, og giv dem ca. 30 minutter, til de er sprøde. Imens …
  • Skræl gulerødderne, og gør dem klar til salaten. Jeg har givet mine en tur i min spiralizer – du kan også bruge mandolinjern eller lave lange tynde strimler med en tyndskræller.
  • Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker. Skær abrikoserne i tynde skiver, skyl og hak myntebladene groft, og hak mandlerne groft.
  • Når kikærterne er færdige - lad dem køle af 10 minutter.
  • Bland gulerødder, appelsin, abrikoser og mynte med saften af den halve appelsin og lidt lime. Arranger salaten på et fad, drys med mandlerne, og fordel de afkølede kikærter i kanten. Server!