Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Bulgursalat med søde kartofler er en slags tabouleh i de kolde måneder - med bulgur, bagte søde kartofler, feta og persille. En salat, en frokostret eller en slags tilbehør, der mætter godt og smager skønt!
Har du brug for en fyldig salat – enten til aftensmad eller buffet? Bulgursalaten med søde kartofler er en salat, en frokostret eller en slags tilbehør, der mætter godt og smager skønt! Sødt og salt i skøn forening.
Hvert efterår bliver jeg lige lykkelig for at genopdage de søde kartofler. Jeg får dem sjældent om sommeren – sikkert fordi de danske grønsager vinder, så længe de er frisk fra muld – men så snart vi rammer efteråret, er jeg klar igen. Og det er jo helt uendeligt, hvad man kan bruge søde kartofler til.
Inspirationen til denne bulgursalat har jeg nok fundet på amerikanske blogs, hvor de går helt i selvsving med lækkerier til Thanksgiving – længe inden Thanksgiving. Klassisk er salte salater og salt tilbehør, der har en sød twist. Og her er søde kartofler jo geniale.
Jeg har så taget ideen med over i en bulgursalat, der minder lidt om tabouleh – altså fra Mellemøstens køkken – og her hører de søde kartofler jo også hjemme.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Udover at smage virkelig dejligt er bulgursalaten også rig på næringsstoffer. Bulgur giver fiber og protein, fetaosten giver kalcium og protein, og persillen tilføjer en række vitaminer og mineraler. Søde kartofler har fået ry for at være ‘sundere’ end almindelige kartofler, og det er nok en tilsnigelse – men i kraft af langkædede kulhydrater påvirker de blodsukkeret mindre end de kortkædede, der findes i de almindelige hvide kartofler.
Rigtig god appetit!
I virkeligheden er bulgursalaten helt enkel – men derfor kan den jo godt være gennemtænkt. Du skal bruge:
Søde kartofler. Herligt krydret med spidskommen, paprika, hvidløg og chili – og bagt, så den søde, lidt karamelliserede smag træder frem.
Bulgur. En hvedesort med nøddeagtig smag, der giver dig en god, fyldig salat, der mætter.
Fetaost. Salt og cremet i karakteren og et godt modspil til de søde kartofler.
Persille og mynte. Den grønne kombi, der gør hele forskellen. Sammen tilføjer de en frisk og krydret smag med hint af sommer – og de pynter!
En nem dressing. Citronsaft, olie og lidt salt.
Du kan sagtens variere bulgursalaten, så du kan servere den både som en let frokost, tilbehør til aftensmaden (for eksempel til fisk, fjerkræ eller vegetarfrikadeller) eller endda som en hovedret for vegetarer.
Her får du et par forslag:
Hvis du godt kan lide en bagt salat, kan du også kigge på fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)