Denne salat til fisk er en rigtig sommersalat – med spidskål, asparges, ærter og dild. En frisk salat til en fisk, du enten steger på grillen, på panden eller i ovnen.
Spidskålsalat, der smager af sommer!
Spidskålssalat er noget af det første, jeg kaster mig over, når butikkerne bugner med de første sommergrønsager. Spidskålen er en dejlig mellemting mellem vinterens grove kål og sommerens lette salater, og den egner sig rigtig godt til de milde forårsgrønsager: asparges, ærter, dild.
Og den kan give en god sommerfornemmelse på en vinterdag, hvis man kan leve med at bruge ærter fra frost eller dåse.
Salat til fisk – sprød og frisk
Jeg skyndte mig at få fingre i både spidskål, friske ærter (test dem i butikken – de skal være søde!), dild og sprøde asparges. Når asparges er helt friske og i sæson, behøver de ingen tilberedning. De er superlækre og tilfører et frisk knas til din salat.
Min salat med spidskål blev tilbehør til fisk, der stod på min aftenmenu. Salaten er garanteret også god til mange andre sommerretter. Du kan også bruge den som en selvstændig frokost, for jeg tilføjede noget quinoa, der mætter godt (og smager godt). En frisk og mild salat.
Start med quinoa og græskarkerner
Jeg havde en rest kold, kogt quinoa, og så var salaten hurtigt lavet. Hvis du ikke har det, så skynd dig at koge quinoaen først og lad den køle af. Samtidig kan du riste græskarkernerne, der giver et godt knas i salaten. Du kan også bruge fx ristede mandler eller solsikkekerner, hvis det er det, du har.
Spidskålssalaten fik lige det sidste pift med min evige klassiker inden for dressing – min olie-eddikedressing. Hvis du ikke har sådan en stående, så kan du hurtigt mixe en lille portion: Ryst 1 spsk god hvid eddike (eller citronsaft) sammen med 3 spsk god olie (ikke for kraftig). Krydr med salt og peber. Tilsæt evt. lidt dijonsennep. Done.
Spidskålssalat til fisk – og andre milde sager
Som sagt serverede jeg spidskålssalaten til et stykke fisk – det blev bagt i ovnen med en skive røget laks ovenpå. Det var lækkert! Men du kan bruge spidskålssalaten til mange andre ting også – lidt som du bruger en kartoffelsalat med nye kartofler:
- Til grillmad
- Til en frokost – eller som en frokost i sig selv
- Til røget makrel (og måske æggekage)
Salaten ser bare lækker ud. Jeg har efterhånden lavet mange af dine opskrifter, og er bestemt ikke blevet skuffet ?
Vil lave salaten til en laks i ovnen, og her kommer nu mit spørgsmål,
Havde du en skive røget laks på den ferske i ovnen?
Hej Gitte, tak for din søde kommentar. Du er dybt nede i arkivet her – jeg havde næsten glemt tricket med en skive røget laks på den ferske i ovnen. Men det er præcis hvad jeg gjorde her. Tak for påmindelsen ;-) nu har jeg også en ide til min aftensmad.
Kh Bodil