Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En frisk salat til fisk. Smag på sommeren med nye spidskål, ærter, dild og asparges. Også god til frokost og andre retter til aftensmaden.
Spidskålssalat er noget af det første, jeg kaster mig over, når butikkerne bugner med de første sommergrønsager. Spidskålen er en dejlig mellemting mellem vinterens grove kål og sommerens lette salater, og den egner sig rigtig godt til de milde forårsgrønsager: asparges, ærter, dild.
Og den kan give en god sommerfornemmelse på en vinterdag, hvis man kan leve med at bruge ærter fra frost eller dåse.
Jeg skyndte mig at få fingre i både spidskål, friske ærter (test dem i butikken – de skal være søde!), dild og sprøde asparges. Når asparges er helt friske og i sæson, behøver de ingen tilberedning. De er superlækre og tilfører et frisk knas til din salat.
Min salat med spidskål blev tilbehør til fisk, der stod på min aftenmenu. Salaten er garanteret også god til mange andre sommerretter. Du kan også bruge den som en selvstændig frokost, for jeg tilføjede noget quinoa, der mætter godt (og smager godt). En frisk og mild salat.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg havde en rest kold, kogt quinoa, og så var salaten hurtigt lavet. Hvis du ikke har det, så skynd dig at koge quinoaen først og lad den køle af. Samtidig kan du riste græskarkernerne, der giver et godt knas i salaten. Du kan også bruge fx ristede mandler eller solsikkekerner, hvis det er det, du har.
Spidskålssalaten fik lige det sidste pift med min evige klassiker inden for dressing – min olie-eddikedressing. Hvis du ikke har sådan en stående, så kan du hurtigt mixe en lille portion: Ryst 1 spsk god hvid eddike (eller citronsaft) sammen med 3 spsk god olie (ikke for kraftig). Krydr med salt og peber. Tilsæt evt. lidt dijonsennep. Done.
Som sagt serverede jeg spidskålssalaten til et stykke fisk – det blev bagt i ovnen med en skive røget laks ovenpå. Det var lækkert! Den vil også være god til en stegt rødspætte.
Men du kan bruge spidskålssalaten til mange andre ting også – lidt som du bruger en kartoffelsalat.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Salaten ser bare lækker ud. Jeg har efterhånden lavet mange af dine opskrifter, og er bestemt ikke blevet skuffet ?
Vil lave salaten til en laks i ovnen, og her kommer nu mit spørgsmål,
Havde du en skive røget laks på den ferske i ovnen?
Hej Gitte, tak for din søde kommentar. Du er dybt nede i arkivet her – jeg havde næsten glemt tricket med en skive røget laks på den ferske i ovnen. Men det er præcis hvad jeg gjorde her. Tak for påmindelsen 😉 nu har jeg også en ide til min aftensmad.
Kh Bodil
Det var en super skøn salat til laks. Den skal laves igen!
Tak Heidi, det er jeg glad for at høre! Dejligt, du skriver 🙏🏻
Kh Bodil