Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bulgursalat med søde kartofler og feta

Bulgursalat med søde kartofler

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Køletid 30 minutter
Samlet 1 time 20 minutter

Ingredienser

Til de søde kartofler skal du bruge:
  • 500 g søde kartofler (vejet med skræl)
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt paprika
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk chiliflager (evt.)
Til resten af bulgursalaten skal du bruge:
  • 150 g grov bulgur (rå)
  • 3 dl vand
  • ¼ tsk salt
  • 100 g feta
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt frisk mynte
  • 4 spsk citronsaft (1,5-2 citroner)
  • 5 spsk mild olivenolie
  • salt til dressingen (smag til)
  • flydende honning (valgfrit)
  • 50 g mandler

Kokkens noter

Du kan forberede både søde kartofler, bulgur, dressing og mandler, så du hurtigt kan blande salaten til spisetid.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at rense de søde kartofler – enten ved at skure dem eller skrælle dem. Skær dem i tern, og vend dem i olie og krydderier. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem 15-20 minutter, til de tager lidt farve.
  • Kog bulguren i letsaltet vand i 10 minutter, og lad den trække et køligt sted.
  • Når de søde kartofler er færdige: Skru ned på 150 grader, og rist mandlerne i ca. 15 minutter i ovnen.
  • Skyl og hak krydderurterne. Ryst dressingen sammen, og smag til med salt.
    Tip: Du kan også give dressingen en smule flydende honning, hvis du synes.
  • Hak mandlerne groft. Bland bulgur, søde kartofler og hakkede krydderurter i en skål (gem lidt grønt til pynt). Smuldr ca. halvdelen af fetaosten i, og vend dressingen i. Bred ud på et fad. Smuldr resten af fetaosten over, pynt med lidt grønt og hakkede mandler. Nyd!