Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Rugbrødscroutoner giver dig lækkert knas til suppe og salater - og de er supernemme at lave. Her får du opskriften og forslag til servering.
Rugbrødscroutoner er en nem måde at få ekstra knas og mæthed, når du laver suppe. Og de er en genial anvendelse af dit tørre rugbrød. Du kan lave dem med skiveskåret rugbrød, men jeg foretrækker at købe mit rugbrød helt og skære tykke skiver til rugbrødscroutoner.
Jeg foreslår, at du krydrer med hvidløg, men du kan sagtens bruge alle mulige andre krydderier – som tørrede krydderurter, paprika eller spidskommen. Frit slag – eventuelt lad dig inspirere af, hvad du serverer croutonerne sammen med.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg lavede mine rugbrødscroutoner til en suppe, og jeg synes, de egner sig godt til mange af efterårets smagfulde supper. Prøv dem fx til:
Hvis du laver en cæsarsalat eller noget i den dur, kan du også udskifte hvedebrødscroutonerne med rugbrødscroutoner. Med rugbrød mætter croutonerne lidt mere, og i min verden er de en kende sundere. Men altså – vendt i olie, så ikke spor fedtfattige!
Rugbrødscroutonerne er bedst, når de er friske, for de er ikke tørret helt igennem. Altså: De er sprøde udenpå og stadig seje og bløde indeni. Når de har stået nogle timer, vil de blive blødere også udenpå. Men hvis du har en rest, kan den hurtigt blive sprød igen – bare giv dem ca. 5 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Så knaser de igen.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)