Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En nøddebund med bær og mascarponecreme er den smukkeste sommerdessert. Bunden er sød og sprød, og resten af kagen er mere frisk med en syrlig mascarponecreme og friske bær.
Lav den med sommerens bær i sæson - eller brug andre frugter resten af året.
En nøddebund med mascarpone står på min mellemstes ønskeseddel hvert år til hendes fødselsdag i slutningen af juli, og hun er jo heldig, at ønsket kan opfyldes i bærsæsonen. Heldigvis bugner Danmark af brombær et godt stykke ind i september, og du kan altid toppe op med lidt fra supermarkedet, som jeg har også har gjort her.
Kagen, eller desserten, består af en sød og knasende nøddebund med en frisk og blød mascarponecreme med lidt citrus – og sommerens bær på toppen.
Men du kan sagtens variere, hvis du ikke lige kan finde så mange friske sommerbær. Prøv fx:
Generelt vil jeg anbefale at toppe godt op med frugt og gerne en mix med forskellige typer. Det giver en skøn, varieret smagsoplevelse.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Når jeg siger nøddebund, så mener jeg nøddebund. Der er er ikke snydt et eneste gram på vægten, for der er ikke mel i bunden. Den er lavet udelukkende med nødder, æggehvide, sukker, vanilje og en lille snas salt. Nødderne er ristet på forhånd, bare for at fremhæve smagen. Og hold nu k – den smager godt.
OBS – hvis du vil have den helt glutenfri, skal du undlade at drysse formen med rasp.
Elsker du desserter og kager med sommerens bær og frugter, kan du også prøve:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hej Bodil.
Super lækker smag, men den bliver klæg i midten. Jeg har prøvet med længere bagetid/højere temperatur, men så bliver den hård i kanten.
Kan du huske hvor stor den brugte springform er?
Tak for en dejlig hjemmeside, som jeg bruger meget. I dag skal jeg bage dine knækbrød med rug igen, igen, igen og så skal jeg lave din champignonsuppe. Glæder mig.
Mange hilsener
Jeanett.
Hej Jeanett
Min springform er ca. 24 cm Ø – og jeg genkender, at bunden er tæt (konfektagtig), men ikke klæg (klistret). Hm. Bruger du metalform? Jeg har selv problemer med at få den slags til at lykkes i porcelænsfad.
Og TAK for de søde ord! Det gør bare underværker for mig at få den feedback 💚
Kh Bodil
Mange tak for hurtigt svar. Ja, jeg bruger metalform, men den jeg har brugt, er kun 20cm i dia. Jeg prøver igen og så drømmer jeg om, at transformere din opskrift til belgiske nøddevafler. En dag😉
Haha, det lyder lækkert! Nu får jeg også lyst til at prøve …😃