Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Lækker nøddebund med bær og mascarpone

Lækker nøddebund med bær

Antal 8 stykker
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Køletid 1 time
Samlet 1 time 55 minutter

Ingredienser

Til nøddebunden skal du bruge:
  • 250 g hasselnødder
  • smør (til formen)
  • rasp (til formen)
  • 200 sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • salt (mellem to fingre)
  • 3 æggehvider
Til mascarponecremen skal du bruge:
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl skyr
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ citron ( fintrevet skal + 2-3 tsk saft)
Og øverst på kagen skal du bruge:
  • 400 g friske bær
  • spiselige blomster (alternativt frisk mynte eller citronmelisse)

Kokkens noter

Du kan fint bage bunden flere dage i forvejen og lægge desserten sammen et par timer i forvejen. Bliver der en rest, smager den også godt i morgen.

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du nøddebunden:
  • Rist nødderne i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 15 minutter, til skallerne sprækker. Lad dem køle af, nulr de mest løse skaller af, og hak så 200 g i minihakker eller foodprocessor. Hak dem fint, men ikke til mel. De skal have struktur. Hak de sidste 50 g groft i hånden.
  • Imens – gør en springform klar: Spænd bagepapir omkring bunden, og smør både bund og sider grundigt med smør. Drys med lidt rasp, så det sætter sig i smørret. Ryst overskydende rasp af.
  • Bland nødderne godt med sukker, vanilijesukker og salt, og rør så æggehviderne i (de skal ikke piskes). Fordel nøddemassen i springformen, og glat den, fx med en blød dejskraber. Bag den 25-30 minutter ved 160 grader varmluft. til den er gylden. Lad den køle af lidt i formen på en bagerist, inden du forsigtigt løsner ringen. Lad bunden køle helt af, mens den stadig står på metalbunden.
  • Vend bunden direkte over på dit serveringsfad – med undersiden opad. Træk bagepapiret af.
Sådan laver du mascarponecremen:
  • Pisk alle ingredienser godt sammen – og smag til med sukker eller citronsaft, som du synes.
Sådan samler du nøddebund, mascarponecreme og bær til dessert:
  • Smør mascarponecremen over bunden – gerne tykt ud mod kanten. Dekorer med friske bær og evt. mynte, citronmelisse, citronskal og/eller spiselige blomster. Sæt kagen koldt, til den skal serveres.