Rist nødderne i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 15 minutter, til skallerne sprækker. Lad dem køle af, nulr de mest løse skaller af, og hak så 200 g i minihakker eller foodprocessor. Hak dem fint, men ikke til mel. De skal have struktur. Hak de sidste 50 g groft i hånden.
Imens – gør en springform klar: Spænd bagepapir omkring bunden, og smør både bund og sider grundigt med smør. Drys med lidt rasp, så det sætter sig i smørret. Ryst overskydende rasp af.
Bland nødderne godt med sukker, vanilijesukker og salt, og rør så æggehviderne i (de skal ikke piskes). Fordel nøddemassen i springformen, og glat den, fx med en blød dejskraber. Bag den 25-30 minutter ved 160 grader varmluft. til den er gylden. Lad den køle af lidt i formen på en bagerist, inden du forsigtigt løsner ringen. Lad bunden køle helt af, mens den stadig står på metalbunden.
Vend bunden direkte over på dit serveringsfad – med undersiden opad. Træk bagepapiret af.
Sådan laver du mascarponecremen:
Pisk alle ingredienser godt sammen – og smag til med sukker eller citronsaft, som du synes.
Sådan samler du nøddebund, mascarponecreme og bær til dessert:
Smør mascarponecremen over bunden – gerne tykt ud mod kanten. Dekorer med friske bær og evt. mynte, citronmelisse, citronskal og/eller spiselige blomster. Sæt kagen koldt, til den skal serveres.