Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En ikke helt original spansk tortilla med kartofler, asparges, parmesan og oliven - og så blev den bagt i ovnen. Nemt og lækkert!
Enhver spanier vil sikkert nægte, at min tortilla i ovn er en ægte spansk tortilla. En original spansk tortilla skal steges på en pande, og indrømmet – jeg har aldrig fået den med asparges. Vist hellere ikke med parmesan. Men pyt, tak til Spanien for tortilla-ideen, til Aarstiderne, hvor jeg vist hentede inspirationen for nogle år siden – og til de danske kartofler! Så spansk tortilla – på dansk.
Tortilla med kartofler er en genial ret, når du har nogle kogte kartofler til overs, men her beskriver jeg fremgangsmåden, hvor du også koger kartoflerne. Hvis du har nogle kogte kartofler stående, så brug endelig dem.
Jeg har skrevet, du skal bruge 500 g asparges. Men nogle gange kommer jeg hjem med mindre bundter, og de kan altså også bruges.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
For mig er tortillaen en forårsret, fordi jeg også putter asparges i den. Når jeg kan få nye kartofler, foretrækker jeg også dem, for man kan sagtens smage forskel!
Hvis det ikke er sæson for det, så bruger du bare dem, du kan få, og så bliver den måske lidt mere original spansk. Som jeg kender spanierne, bruger de helst nogle kæmpekartofler, som de skærer i skiver.
Ser det godt ud? Ja! Var der nok til 4? Nej! Vi var to og levnede kun en smule …
Tortillaen er god med en grøn salat til (med olie-eddike-dressing) – og måske, hvis du er i det humør, noget røget laks.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)