Scan for at gå til opskrift
Spansk tortilla med kartofler og asparges
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t
- 400 g kartofler
- 100 g rødløg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- 500 g grønne asparges
- 4 æg
- 60 g parmesan
- ½ dl let fløde (eller creme fraiche, græsk yoghurt)
- 50 g sorte oliven
- salt og friskkværnet peber
- purløg til servering
Skur kartoflerne, og sæt dem til at koge med lidt salt, ca. 10 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Snit så rødløg og hvidløg fint, og svits dem i olien, til de er klare, men ikke brune.
Skyl aspargesene, og knæk enderne af så langt nede, du kan (så slipper du for at få det træede med – det kan du ikke vurdere med en kniv). Snit de sprøde asparges i 4-5 cm lange stykker.
Riv parmesanosten. Bland æg, ost og fløde/creme fraiche/yoghurt i en skål. Tilsæt salt og peber. Hæld de ristede løg i, og gi’ panden lidt olie igen, inden du smider aspargesstykkerne på og rister dem i nogle få minutter. Vend rundt i dem undervejs.
Skær så de kogte kartofler i mundrette tern.
Tag et ildfast fad (eller en tærteform), beklæd det med bagepapir, og fordel asparges og kartofler på bunden. Hæld æggeblandingen over, pynt med sorte oliven, og sæt det hele i ovnen i 18-20 minutter, til tortillaen har taget lidt lysebrun farve. Servér med friskklippet purløg. Spis!