Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Spansk tortilla med kartofler og asparges

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 100 g rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 500 g grønne asparges
  • 4 æg
  • 60 g parmesan
  • ½ dl let fløde (eller creme fraiche, græsk yoghurt)
  • 50 g sorte oliven
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg til servering

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skur kartoflerne, og sæt dem til at koge med lidt salt, ca. 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Snit så rødløg og hvidløg fint, og svits dem i olien, til de er klare, men ikke brune.
  • Skyl aspargesene, og knæk enderne af så langt nede, du kan (så slipper du for at få det træede med – det kan du ikke vurdere med en kniv). Snit de sprøde asparges i 4-5 cm lange stykker.
  • Riv parmesanosten. Bland æg, ost og fløde/creme fraiche/yoghurt i en skål. Tilsæt salt og peber. Hæld de ristede løg i, og gi’ panden lidt olie igen, inden du smider aspargesstykkerne på og rister dem i nogle få minutter. Vend rundt i dem undervejs.
  • Skær så de kogte kartofler i mundrette tern.
  • Tag et ildfast fad (eller en tærteform), beklæd det med bagepapir, og fordel asparges og kartofler på bunden. Hæld æggeblandingen over, pynt med sorte oliven, og sæt det hele i ovnen i 18-20 minutter, til tortillaen har taget lidt lysebrun farve. Servér med friskklippet purløg. Spis!