Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vil du ha' æg til brunch, vil jeg foreslå vegetariske æggemuffins med spinat, hytteost og parmesan. Lidt løg og tomat på toppen. En favorit!
Der skal æg til brunch, og vegetariske æggemuffins er en af mine favoritter. Virkelig nemme at lave, og de passer sig selv i ovnen, mens jeg laver te og kaffe, dækker bord osv.
Og for øvrigt, så laver jeg dem også tit bare til os selv. Fryser resten ned og har til en anden dag eller til madpakken.
Du kan putte mange ting i æggemuffins, men jeg foretrækker spinat – og når de er så populære til brunch, kan jeg afsløre, at parmesan nok også er en del af forklaringen.
Hvis du ikke er vegetar, kan du selvfølgelig supplere med røget laks, pølse eller skinke til din brunch – og med lidt mere grøn salat til frokost. Du kan også bage æggemuffins med røget laks, hvis du foretrækker det.
Jeg bager altid mine vegetariske æggemuffins i muffinforme, dem af silicone. Jeg smører dem også med lidt fedtstof for en sikkerheds skyld – så er de meget nemmere at få ud. Opskriften giver cirka 12 små muffins, alt efter hvor store formene er.
Server dem med et stykke rugbrød, måske ristet? Frisk avocado. Og lidt grønt på toppen– fx spirer, purløg eller frisk basilikum. Det giver både farve og friskhed til tallerkenen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du har andre ingredienser på lager – eller andre favoritter – kan du sagtens variere fyldet: Prøv med små tern af rød peber, lidt finthakket broccoli eller måske en håndfuld friske krydderurter fra altanen. Vegetariske æggemuffins er virkelig nemme at tilpasse, alt efter hvad du har og har lyst til.
Er du på udkig efter opskrifter til en vegetarisk brunch, så søg brunch her på bloggen.
Her får du et par highlights – som du kan variere efter sæson og humør:
En af de helt store fordele ved vegetariske æggemuffins er, at de kan laves i forvejen. Jeg bager dem ofte dagen før, hvis jeg ved, vi skal have brunch – så skal de bare lunes lidt i ovnen eller mikroen. De kan også fryses ned og holder sig fint i op til tre måneder. Perfekt til travle hverdage, hvor man bare lige skal have en hurtig, grøn frokost eller madpakke.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
De er så gode, at de er blevet fast inventar, når vi en gang om måneden mødes til heldags-studiegruppe. En himmerigsmundfuld.
Hej May-Britt – tusind tak for at skrive! Hos mig er der heller aldrig en brunch uden. Hils studiegruppen, jeg håber, æggemuffins også klarer hjernen 😊
Kh Bodil