Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetariske æggemuffins - æg til brunch

Vegetariske æggemuffins

Antal 12 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 6 æg
  • 250 g hytteost
  • 50 g parmesan
  • 100 g spinat (helbladet)
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 6 cherrytomater (i halve)
  • lidt timian
  • olie til formene

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rør æg, hytteost, parmesan, salt og peber sammen. Hak spinaten groft, og vend den i.
  • Pil rødløget, og skær det i ringe, evt. på mandolinjern. Halver tomaterne.
  • Dryp et par dråber olivenolie i bunden af hver muffinform – så slipper de nemmest. Hæld så spinatmassen i, og pynt med et par ringe rødløg og en halv tomat. Slut af med et drys timian, salt og peber.
  • Sæt æggene i ovnen. Alt efter hvor varm ovnen er blevet tager det 20 minutter eller lidt mere. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
  • Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.