Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Æggemuffins med røget laks - æg til brunch

Æggemuffins med røget laks er et meget populært æg-indslag til min brunch. Vi har jo ligesom været der med scrambled eggs og bacon, og mine æggemuffins er lidt samme princip, bare med mere smag – og lidt mere elegant serveret.

Du kan lave æggemuffins med røget laks klar i forvejen

Modsat scrambled eggs, omeletter og den slags kan du lave æggemuffins i forvejen. Lav dem enten helt færdige og varm dem lidt i mikroen, når de skal serveres. Eller gør dem klar, og sæt dem i ovnen, når brunch-gæsterne er på trapperne.

Æggemuffins med røget laks - æg til brunch

Andre ideer til din brunch?

Opskrift på æggemuffins med røget laks

Morgenmad og brunch

Rækker til: 12

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 20-25 minutter

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 250 g hytteost
  • 1 dl revet parmesanost
  • 100 g røget laks i strimler
  • 2-3 forårsløg i tynde skiver
  • friskkværnet peber
  • en smule salt

Husk også:

  • Olie til muffinformene

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Rør æg, hytteost og parmesan sammen. Tilsæt laks, forårsløg, peber og salt.

  3. Pensl formene med olie, så slipper dine æggemuffins nemmest.

  4. Sæt dem i ovnen. Alt efter hvor varme ovnen er blevet, tager det 20-25 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.

  5. Lad dine æggemuffins stå lidt i formene og samle sig. 5-10 minutter. Så slipper de nemmest. Server med frisksnittede forårsløg eller andet grønt.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.