Æggemuffins med røget laks er et meget populært æg-indslag til min brunch. Vi har jo ligesom været der med scrambled eggs og bacon, og mine æggemuffins er lidt samme princip, bare med mere smag – og lidt mere elegant serveret.
Æggemuffins som hurtig aftensmad
Selvom jeg oftest laver æggemuffins til brunch, kommer de også ind handy til en hurtig aftensmad. Mens de er i ovnen, kan du lave en salat og enten varme lidt madbrød eller riste rugbrød til.
Så er der aftensmad på rundt regnet 30 minutter!
Du kan lave æggemuffins med røget laks klar i forvejen
Modsat scrambled eggs, omeletter og den slags kan du lave æggemuffins i forvejen. Lav dem enten helt færdige og varm dem lidt i mikroen, når de skal serveres. Eller gør dem klar, og sæt dem i ovnen, når brunch-gæsterne er på trapperne.
Andre ideer til din brunch?
- Surdejsboller eller gulerodsboller
- Hummus
- Bananpandekager uden mel og sukker
- Bananmuffins – også uden mel og sukker
- Rabarberscones (du kan bruge andre typer frugt, hvis rabarber ikke er i sæson)