Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Jul er nok det stikord, der kan få de fleste til at gå i køkkenet. For at bage julesmåkager, for at lave julemiddag og julefrokost og for at varme gløgg. Jeg plejer selv at starte i den modsatte rækkefølge – med gløggen. Og jeg laver den selv, for det smager så meget bedre. Så snart det bliver sæson for stearinlys om aftenen, finder jeg rosiner, mandler, vin og krydderier frem.

Jul er også nok det stikord, der kan få bølgerne til at gå højt om, hvilke traditioner, der er de helt rigtige. And eller flæskesteg, brune eller hvide kartofler. Vaniljekranse med eller uden mandler, æbleskiver med eller uden kardemomme (men æbler har de sjovt nok næsten aldrig), kold eller varm kirsebærsovs til risalamanden. Heldigvis er der ingen, der siger, at vi alle skal gøre det ens, og derfor finder du heller ikke opskrifter på det hele hos mig.

Jeg har samlet mine egne favoritter, og der er absolut flest opskrifter i bagekategorien. Min mor bagte utallige småkager til jul, og selvom jeg langtfra har dem alle med, er der en del. Og der kommer stadig flere til.

Jeg håber, du finder god inspiration til en jul, der bliver helt din egen.

Rigtig glædelig jul.

Du kan også sortere opskrifterne på GløggJulesmåkager og julebagJulemadJulesalater – eller bruge søgefeltet øverst på siden.