Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Klatkager af risengrød er en skøn juleklassiker - også gode til brunch eller dessert efter suppe. Med tips til ekstra smag og tilbehør!
Det eneste lidt besværlige ved klatkager er, at det kræver en rest risengrød. Det kan være, du tit har sådan en – men det sker efterhånden sjældent hos mig. Fordi …
Som barn elskede jeg risengrød – som mange børn vist gør. Jeg er nok lidt mere beklemt ved at fortælle, at jeg stadig elsker risengrød. For nu om stunder synes jeg ikke, det sådan rigtigt tæller som et måltid. Okay, jeg bliver mæt, og der er næringsstoffer i både mælk og ris, men min hjerne savner fibre, noget mere at tygge på, 6 om dagen (30 om ugen), plantemineraler og vitaminer og hvad der ellers hører til et fuldgyldigt måltid.
Men altså, en gang imellem skader det vel ikke. Især ikke, hvis risengrød lige er det, der skal til for at glæde den indre forkælelsestrang. Og jeg kan jo bare lave det en dag, hvor min bedre halvdel ikke er hjemme. Han synes, det er børnemad.
Der er en opskrift på risengrød nederst i indlægget, under opskriften på klatkager.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I min barndoms familie spiste vi ikke risalamande til dessert juleaften. I stedet fik vi først risengrød (så var maverne mætte), og derefter kalkun. Risengrøden var et godt trick til at spare på de dyrere råvarer til måltidet, og det er jeg ret sikker på, både min mor og far har lært i deres nøjsomme, børnerige familier.
Nu om stunder koger vi risengrød den 23., så den er kold til risalamanden den 24. Og hvorfor så ikke koge lidt ekstra, så vi kan få klatkager af risengrød?
Som basisopskrift kan du lave klatkager af en rest risengrød, æg, mel og lidt sukker. Men du kan også give dem lidt ekstra smag og knas – med citronskal, mandler og vanilje.
Server klatkagerne med syltetøj, flydende honning og måske nogle kanelstegte æbler, som du også for opskriften på her.
Andre søde sager, der også smager lidt af jul (eller er gode efter vinterens supper):
Husk – hvis du ikke skal spise grøden med det samme, behøver du ikke koge den helt færdig. Den sætter sig, når den køler af.
Du skal bruge (giver godt en liter risengrød):
Sådan gør du:
I mikroovn:
Brug en stor (for stor!) skål, så det ikke koger over.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)