Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Klatkager af risengrød

Klatkager af risengrød med kanelstegte æbler

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til klatkagerne skal du bruge:
  • 25 mandler
  • ½ citron (økologisk, fintrevet skal )
  • 5 dl risengrød (se evt. nedenfor)
  • 2 æg
  • 3,5 spsk mel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
Husk også:
  • smør at stege i
Til de kanelstegte æbler skal du bruge:
  • 2 æbler
  • 30 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
Andet tilbehør?
  • rødt syltetøj (fx solbær eller hindbær)
  • flydende honning
  • farin

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du klatkagerne:
  • Kog mandlerne, til skallen løsner sig. Hæld koldt vand over dem, smut dem, og hak dem groft.
  • Riv citronskal fint. Rør så risengrøden op først med æg, så med mel, sukker, mandler, citronskal og vaniljesukker.
  • Steg klatkagerne i smør. Start med en enkelt og se (og smag), om den er, som den skal være. Måske lidt mere mel, salt, sukker …
  • På en skala fra 1-9 starter jeg på 7 og skruer lidt ned, så klatkagerne bliver gennemstegte uden at blive for mørke.
Sådan laver du kanelstegte æbler:
  • Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både.
  • Smelt smørret på en stor pande ved middelvarme, drys sukker og kanel over. Sluk for panden, mens du fordeler æblerne på panden, skru så lidt op igen, og steg ved svag varme, til sukkeret er karamelliseret, og æblerne er møre. Vend dem rundt en gang undervejs. Det tager 5-10 minutter.
  • Servér!