Scan for at gå til opskrift
Klatkager af risengrød med kanelstegte æbler
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til klatkagerne skal du bruge:
- 25 mandler
- ½ citron (økologisk, fintrevet skal )
- 5 dl risengrød (se evt. nedenfor)
- 2 æg
- 3,5 spsk mel
- 1 spsk sukker
- ½ tsk vaniljesukker
Til de kanelstegte æbler skal du bruge:
- 2 æbler
- 30 g smør
- 2 spsk sukker
- 2 tsk kanel
Andet tilbehør?
- rødt syltetøj (fx solbær eller hindbær)
- flydende honning
- farin
Sådan laver du klatkagerne:
Kog mandlerne, til skallen løsner sig. Hæld koldt vand over dem, smut dem, og hak dem groft.
Riv citronskal fint. Rør så risengrøden op først med æg, så med mel, sukker, mandler, citronskal og vaniljesukker.
Steg klatkagerne i smør. Start med en enkelt og se (og smag), om den er, som den skal være. Måske lidt mere mel, salt, sukker …
På en skala fra 1-9 starter jeg på 7 og skruer lidt ned, så klatkagerne bliver gennemstegte uden at blive for mørke.
Sådan laver du kanelstegte æbler:
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både.
Smelt smørret på en stor pande ved middelvarme, drys sukker og kanel over. Sluk for panden, mens du fordeler æblerne på panden, skru så lidt op igen, og steg ved svag varme, til sukkeret er karamelliseret, og æblerne er møre. Vend dem rundt en gang undervejs. Det tager 5-10 minutter.
Servér!