Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Hvem kan stå for duften, når der er kardemomme i luften - og december i kalenderen. Hjemmelavede æbleskiver er bare svære at komme udenom.
Elsker du også at bage dine æbleskiver selv? Så får du min familieopskrift her – med både kardemomme og citronskal og med tips til, hvordan du får dem perfekt runde.
I december er æbleskiver bare svære at komme udenom. Når vi er på den anden side af december, er det nogen gange også lidt sværere at komme uden om mig, men det er en helt anden sag. Det kommer ikke æbleskiverne ved.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Når de fleste anbefaler æbleskiver med kærnemælk, er det fordi, man typisk bager æbleskiver med natron, og natron kræver syre for at hæve. Men der er altså ingen, der siger, at syren skal komme fra kærnemælk. Du kan sagtens bruge almindelig mælk (eller plantedrik) og bare blande et par spiseskeer citronsaft i. Det virker fremragende. Og jeg vil æde et par friskbagte æbleskiver på, at du ikke kan smage forskel.
Hvis du har en rest yoghurt, creme fraiche eller tilsvarende, kan det også gøre det ud for syren i æbleskiverne.
Hvis dine æbleskiver skal være helt klassiske, vil jeg anbefale, at du kun krydrer med kardemomme og citronskal. Men. Det er jo et frit land, og man kan jo lege lidt – ikke!
Og så er der øl i mine æbleskiver, lige som i mine pandekager. Jeg ved ikke, hvem der fandt på det, men jeg er ud af en familie af kemiingeniører, så der findes sikkert en klog forklaring. Mit bedste gæt handler om, at øl fremmer den såkaldte Maillard-reaktion: Ekstra karamelliseret smag – og ekstra sprød overflade. Og det siger jeg da ja tak til!
Hvis der ikke lige er en ledig øl i din husstand, erstatter du bare med mælk/kærnemælk.
Æbleskiver har en tendens til at flade lidt ud, når de har stået lidt. Det kan du ikke helt undgå, men jeg har et trick til det evige spørgsmål:
Tip: Hvis du vil efterfylde æbleskiverne undervejs, er det genialt med en dressingflaske i plastik. Bare hæld et par dl af dejen i den – så er det nemt at efterfylde præcist uden at dryppe.
Hos os hedder æbleskivekokken Katrine, og her er hendes opskrift til de ca. 30 æbleskiver, hun også gladeligt gør sit rimelige indhug i.
Sjovt nok er der nærmest aldrig æbler i æbleskiver, men det kan du jo gøre noget ved. I det hele taget er det lidt sjovt at komme fyld i æbleskiverne, så man får en lille overraskelse. Her får du nogle idéer:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)