Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Pandekager med øl er en klassiker, der gang på gang overrasker mig med, hvor lækre de er. Når der er børn i nærheden, er de altid et hit, og jeg har åbenbart et sultent barn indeni ;-)

For mig er pandekager altid er forbundet med suppedage. Når vi fik suppe i min barndom, fik vi nemlig altid dessert. Og det var ofte pandekager.

Men hvad laver øl i pandekager?

Jo, øl gør den lille forskel, at det er nemmere at få fine, tynde, sprøde kanter. Og dem kan vi godt li’ i min familie.

Opskriften er en god gammel familieopskrift, men den har fået en enkelt mere nutidig twist. En af vores barnepiger fandt på at putte lidt kanel i dejen også. Det blev vi lidt afhængige af. Du kan prøve med kardemomme i stedet. Så smager de lidt af æbleskiver. Eller begge dele?

Der bliver 20-25 pandekager på en pande med en diameter på 20 cm.

Pandekager til aftensmad?

Jeg har altid holdt fast i, at aftensmad skal være sund og nærende, og der skal være godt med grønsager. Men ifølge mine børn er pandekager undtagelsen, der bekræfter reglen. For det er altså sket, at vi bare har fået pandekager til aften. Tja. Det har nok været lidt presset med indkøbene og planlægningen, og æg, mel, mælk og lidt øl har jeg åbenbart altid i huset.

Pandekager med øl har flere fordele

Pandekager har ellers sin helt egen historie mellem mine børn og mig. Jeg har nemlig altid bagt pandekager, når vi var på ferie, og måske tog det lidt overhånd. I hvert fald fik jeg tilnavnet ‘Mor Klump’ på en sommerferie i Grækenland. Ikke at der var nogen, der klagede …

Og på sådan en varm ferie er der ekstra god grund til at lave pandekager med øl – for så bliver der en sjat kold øl til mig :-)

Fine tynde pandekager – så skal dejen være tynd

Jeg elsker tynde pandekager – de er ikke så bastante, og de mætter ikke alt for meget i sig selv. Og så kan man jo spise flere. Men som min mor sagde: Hvis pandekagedejen er for tyk, bliver pandekagerne det også. Derfor er det en god idé at ha’ lidt ekstra mælk ved hånden. Hvis nu …

Opskriften rækker til en familie på 4 – og det er selvfølgelig nogle gange løgn. For man kan aldrig vide, hvor mange pandekager folk spiser … Nu om stunder spiser jeg kun et par stykker, men omvendt kan jeg huske, at min bror snildt kunne spise 7-8 pandekager, da han var yngre.

Tip om fyld i dine pandekager

Pandekagerne er fantastiske med for eksempel:

  • Rom og farin
  • Vaniljeis og solbærsyltetøj
  • Banan og friske bær
  • Flydende honning
  • Dit yndlingssyltetøj
  • Og sikkert mange andre ting …

Andre pandekager?

Hvis du er mere til amerikanske tykke pandekager, er opskriften her.

Bananpandekager – helt uden mel og sukker – de er lige her.

Og så kan du selvfølgelig også lave madpandekager med svampefyld. De er virkelig lækre.

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Pandekager med øl

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Rækker til: 20-25 stk.

Du skal bruge:

  • 350 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • evt. 1 tsk kanel/kardemomme
  • 3,5 + 3,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 125 g smeltet smør
  • 1 dl øl
  • Ekstra smør at stege i

Sådan gør du:

  1. Pisk mel, salt, sukker, kanel/kardemomme og 3,5 dl mælk sammen i hånden.

  2. Pisk æggene i et ad gangen (også i hånden).

  3. Tilsæt det smeltede smør.

  4. Pisk resten af mælken og øl i, lidt ad gangen. Evt. mere mælk. Resten af øllen kan du hælde i halsen, evt. en anden persons hals, hvis du selv er under 18 :-)

  5. Steg i smør – det smager bedst!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Pandekager med øl – og sprøde kanter

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.